Main Content

Na Svetovom pohári ho Američania nechceli. Teraz Kessel vtipkuje na ich účet

streda, 21. september 2016 17:53 | Autor: Dávid Lech

Na Svetovom pohári ho Američania nechceli. Teraz Kessel vtipkuje na ich účet
Na Svetovom pohári ho Američania nechceli. Teraz Kessel vtipkuje na ich účet | zdroj: © TASR

Reprezentácia USA na Svetovom pohári 2016 bola považovaná za jedného z horúcich favoritov na celový triufm. Cesta Američanov za vysnívaným úspechom sa ale skončila už v základnej časti. Žarty z neúspechu zverencov Johna Tortorellu si na sociálnej sieti urobili aj hviezdny americký paraolympionik či hokejista, ktorý sa na septembrovom turnaji neobjavil.

USA pred začiatkom turnaja niekoľkokrát upozorňovala svojich súperov, že sa hodlá presadiť typickým zámorským štýlom hokeja založenom na tvrdej hre. Tréner John Tortorella do tímu povolal predovšetkým fyzicky dobre stavaných hráčov a v americkej nominácii sa pred Svetovým pohárom zaobišiel aj bez takých hviezd ako Kyle Okposo, Tyler Johnson či Phil Kessel. Práve posledný menovaný si po dvoch prehrách Američanov s Tímom Európy (0:3) a s Kanadou (2:4) začal uťahovať z výkonov svojich krajanov. Pred zápasom s Českom je totiž nad slnko jasné, že USA sa nezúčastní semifinálových bojov.

Krídelník Pittsburghu Penguins  a čerstvý držiteľ Stanley Cupu na svojom oficiálnom twitterovom účte uštipačne napísal: „Len si tak sedím doma so psom a mám pocit ako keby som mal robiť niečo dôležité, no nemôžem si spomenúť, o čo ide.

Kessel tým poukázal na to, že mal hrať za USA. No tréner ho chybne nenominoval.

Ešte ďalej zašiel hendikepovaný americký sledge hokejista Josh Pauls. Hviezda americkej reprezentácie si z posledných dvoch paraolympijských hier priviezla zlatú medailu a na twitteri poriadne zosmiešnila výkony krajanov na Svetovom pohári: „Som rád, že som sa narodil bez nôh. Náš sledge hokejový tím má teraz za sebou omnoho lepšie výsledky,“ tvrdo skritizoval neúspech USA. Kvôli mnohým negatívnym ohlasom však svoj tweet po pár hodinách stiahol.