Main Content

Voráček sa pustil do rozhodcu: Myslí si, že je viac než zápas!

utorok, 20. september 2016 14:46 | Autor: Dávid Lech

Voráček sa pustil do rozhodcu: Myslí si, že je viac než zápas!
Voráček sa pustil do rozhodcu: Myslí si, že je viac než zápas! | zdroj: © TASR

Tesná prehra Českej republiky proti Tímu Európy poriadne zamávala psychikou zverencov Josefa Jandača. Po porážke bol poriadne napálený útočník Jakub Voráček, ktorý si vo svojich vyjadreniach rozhodne nedával servítku pred ústa a ostro skritizoval hlavného rozhodcu zápasu.

Český krídelník Philadelphie Flyers Jakub Voráček sa postaral v súboji s Tímom Európy o vôbec prvý gól svojho národného tímu na Svetovom pohári 2016. 27-ročný útočník v 34. minúte vyrovnával stav na 1:1, no jeho celok napokon nedokázal dokráčať za vytúženým víťazstvom a šance zverencov Josefa Jandača na postup do semifinále sú už len teoretické.

Tím Európy svojho súpera jasne prestrieľal v pomere 41:30. To však podľa odchovanca Kladna v zápase nebolo rozhodujúce. „Je to veľa. Myslím, že by sa to malo držať niekde okolo 30, to je taký priemer. Nemyslím si ale, že to bolo len o strelách, hokej bol vyrovnaný. V predĺžení je to vabank. Vedeli sme, že musíme ten bod uhrať a bohužiaľ, šancu využili oni,“ nechal sa počuť v rozhovore pre sport.cz.

Česi boli blízko víťazstvu, no nepomohol im ani lepší výkon, aký predviedli proti Kanade, ktorej podľahli vysoko 0:6. V súboji s Tímom Európy našim západným susedom rozhodne nepomohlo ani šesť vylúčení. Hneď dvakrát si dvojminútový trest na „lavici hanby“ odpykal Jakub Voráček. „Bohužiaľ, ten rozhodca si myslí, že je väčší než zápas. S ním sa ani nedá baviť, to nie je prvýkrát, to je aj v NHL. Celý rok. Možno ten krosček bol trochu zbytočný, ale (Zuccarello) tam nakorčuľoval do Mrázka, tak si myslím, že sme mali ísť von obidvaja. A to prvé vylúčenie... Len som mu zdvihol hokejku a on ma vylúčil za hákovanie. Tam už bol problém v prvom zápase, to ego rozhodcu je natoľko veľké, že si myslí, že je proste nad tou hrou,“ ostro sa „obul“ do hlavného arbitra Erica Furlatta.  

Na nórskeho protihráča sa ale „Voras“ nehnevá: „Vie, ako to má hrať, ako vyprovokovať hráča. Je šikovný, výborný hokejista. Ale šesť vylúčení je veľa, ja som bol dvakrát. Chlapci hrali výborne oslabenia, držali sme sa až do predĺženia, ale tam je to fakt vabank,“ dodala opora českého výberu, ktorú čaká vo štvrtok posledný zápas základnej skupiny proti USA. Napriek mizivej šanci na postup do semifinále ale Voráček sľúbil, že Česi majú o motiváciu postarané a do zápasu nastúpia s cieľom hrať na tisíc percent a vyhrať zápas.