Main Content

VIDEO: Kuznecov strelil v noci krásny gól. Oslávil ho ako v hre FIFA

utorok, 20. september 2016 10:14 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Kuznecov strelil v noci krásny gól. Oslávil ho ako v hre FIFA
VIDEO: Kuznecov strelil v noci krásny gól. Oslávil ho ako v hre FIFA | zdroj: © TASR

Rus Jevgenij Kuznecov bol v nočnom súboji proti Severnej Amerike (4:3) jedným z najlepších hráčov zápasu. V 34. minúte strelil krásny gól, ktorý oslávil vskutku netypickým spôsobom.

Pre Rusko šlo o „existenčný“ zápas. Po prehre so Švédskom potrebovali proti Severnej Amerike bodovať naplno, inak by sa výrazne vzdialili účasti v semifinále. Duel proti ambicióznym americkým a kanadským mladíkom do 23 rokov ale napokon zvládli a zvíťazili 4:3.

Vďačiť za to môžu predovšetkým vynikajúcej druhej polovici druhej tretiny, v ktorej v priebehu 30. až 36. minúty strelili štyri rýchle góly. V 34. minúte sa agilný útočník Washingtonu Capitals Jevgenij Kuznecov strážený tromi protihráčmi vrútil do útočného pásma, obišiel brániaceho hráča a peknou strelou prekonal brankára Matta Murrayho. Gól oslávil netradičným spôsobom.

Na jeho oslavu sa pýtalo niekoľko novinárov vrátane Ryana Kennedyho z The Hockey News: „Ak hráte Fifu, chápete ma.“ V podobnom duchu odpovedal aj stránke sports.yahoo.com: „Hrám veľa Fify,“ smial sa v rozhovore ruský útočník, podľa ktorého bola oslava veľmi spontánna a emocionálna. Vzápätí ale vážne pokračoval: „Je skvelé, že sme získali dva body. Skutočne sa nezaujímame o to, kto skóruje. Potrebovali sme vyhrať a ostať „nažive.“ Dokázali sme to a vyhrali sme. Cítime sa ako rodina.

Rusko vďaka víťazstvu nad Severnou Amerikou postúpilo v tabuľke na druhé miesto práve pred svojho nočného súpera. Na prvej priečke v tabuľke sú Švédi, ktorých čaká ešte súboj s Fínskou a Severnou Amerikou. Ruská zborná odohrá svoj posledný duel základnej časti proti Fínsku vo štvrtok 22. septembra o 21:00 hod.