Main Content

Michael Jordan vzdal veľkú poklonu Russellovi Westbrookovi

streda, 24. august 2016 10:40 | Autor: De Fa

Michael Jordan vzdal veľkú poklonu Russellovi Westbrookovi
Michael Jordan vzdal veľkú poklonu Russellovi Westbrookovi | zdroj: © TASR

Žijeme v uponáhľanej dobe. To je fakt, s ktorým so mnou určite budete súhlasiť. S tým určite súvisí aj to, že väčšine populácie chýba trpezlivosť. V tomto článku sa potvrdí to, že už aj v NBA sa začali hľadať rôzne „skratky“ k dosiahnutiu svojho cieľa.

Doba, kedy najlepší basketbalisti svojej doby krvopotne bojovali o titul šampióna a o nesmrteľnosť svojho mena je už dávno preč. Nájdu sa však aj výnimky, ktoré potvrdzujú toto pravidlo a jedna z nich sa volá Russell Westbrook.

Elgin Baylor, George Gervin, Pete Maravich, Charles Barkley, John Stockton, Karl Malone, Allen Iverson, Reggie Miller, Dominique Wilkins či Patrick Ewing. Ak sledujete basketbal, určite ste tieto mená už počuli a nebola by to náhoda, keby ste videli ich vydarené akcie. Títo hráči totižto patria medzi basketbalových velikánov a spájalo ich nielen ich basketbalové umenie, ale aj to že nezískali vo svojej bohatej kariére titul šampióna. Aj napriek tomu sa na nich nezabúda a dosiahli svoju takzvanú „basketbalovú nesmrteľnosť“. Ako sme sa už zmienil v úvode, teraz je doba iná a každý hľadá skratky ako zapísať svoje meno do povedomia ľudí, ktorí basketbal sledujú a taktiež do histórie NBA. Určite je aj viac dôvodov, prečo sa ten či onen hráč rozhodol tak ako sa rozhodol --- faktor popularity klubu a destinácie v dnešnej dobe zohráva veľkú rolu. Nebudeme však teraz analyzovať tieto rozhodnutia zo všetkých strán, pretože rozhodnutie každého hráča je z časti motivované aj niečím iným, niečím o čom nemáme ani šajnu. Dôvodom prečo sme mali potrebu sa o tomto zmieniť je situácia, ktorá nastala cez letné prestupové obdobie v tímu Oklahoma City Thunder.

Kevin Durant je preč, to je fakt s ktorým sa musia fanúšikovia tohto tímu zmieriť. Určite sa zhodneme na tom, že si vybral tú ľahšiu cestu ako sa stať „nesmrteľným“. Avšak ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré a môžeme očakávať, že Russell Westbrook bude v nadchádzajúcej sezóne produkovať neuveriteľné čísla. Celý tím Thunder sa dosť výrazne zmenil. Odišli opory tímu, ktoré aj napriek svojim individuálnym kvalitám vedeli nájsť spoločnú chémiu. Teraz Westbrook zostal v tíme jediná super hviezda. K tejto situácii sa vyjadril aj Michael Jordan, ktorý ocenil Westbrookovu lojálnosť a vzdal mu veľkú pochvalu.

Pred tridsiatimi rokmi by som to bol ja. Obdivujem postoj, ktorým sa snaží ukázať svoju vášeň k basketbalu. Vidíte to v jeho hre. Môžete s istotou povedať, že ho miluje, hrá s toľkou energiou a nadšením...,“ povedala o ňom legendárna 23-ka. 

Z reakcie Westbrooka na slová jedného z najlepších basketbalistov všetkých čias bola cítiť veľká pocta. A to napriek tmu, že to nebolo po prvý krát čo ho spájali práve s MJ-om.

Je to bláznivé. Naozaj nemám na to slov. Počúvať ako jeden z najlepších basketbalistov všetkých čias sa o vás ako hráčovi a osobe takto vyjadrí, ma jednoducho núti sa ďalej snažiť a bojovať,“ povedal s pokorou Westbrook.

Tak ako už za tých osem sezón poznáme Westbrooka, je takmer isté, že bude robiť všetko pre to, aby jeho tím zostal konkurencieschopný, rovnako ako to pred už zmienenými tridsiatimi rokmi predviedol mladý Michael Jordan. Práve v sezóne 1986/87 dosiahol svoje najlepšie bodové priemery - 37,1 bodov na zápas a dokázal svojmu mladému tímu „býkov“ zabezpečiť účasť v play-off. Minulú sezónu, aj napriek tomu, že v tíme ešte pôsobil aj Kevin Durant, dokázal zaznamenať v priemere 23,5 bodov – 7,8 doskokov - 10,4 asistencii a 2 získané lopty na zápas, pričom vyrovnal rekord Magica Johnsona v modernej ére NBA a zaznamenal 18 triple-double zápasov v jednej sezóne. V nasledujúcom ročníku preto môžeme byť svedkami opäť niečoho historického a možno sa dočkáme po dlhých 55 rokoch opäť ďalšej sezóny, v ktorej hráč zaznamená čísla rovnajúce sa triple-double v priemere na zápas (p.a. v sezóne 1961/62 Oscar „Big O“ Robertson zaznamenal za 79 zápasov v sezóne priemery 30,8 bodov – 12,5 doskokov a 11,4 asistencii na zápas.)

Zdroj: SLAM, Instagram