Main Content

Výsledky ankety NBPA: Poznáme MVP, najžiadanejšieho spoluhráča, či najlepšie obliekajúcu sa hviezdu NBA!

utorok, 16. august 2016 14:34 | Autor: De Fa

Výsledky ankety NBPA: Poznáme MVP, najžiadanejšieho spoluhráča, či najlepšie obliekajúcu sa hviezdu NBA!
Výsledky ankety NBPA: Poznáme MVP, najžiadanejšieho spoluhráča, či najlepšie obliekajúcu sa hviezdu NBA! | zdroj: © TASR

Rôzne skutočnosti ovplyvnili rozhodnutie Národnej basketbalovej hráčskej asociácie (NBPA), aby tohtoročné vyhlasovanie svojich vlastných cien uskutočnila trocha netradične. Víťazov svojich jedinečných trinástych kategórii oznámila postupne pomocou svojho účtu na sociálnej sieti Twitter, prostredníctvom krátkych videošotov.

Minuloročné vyhlasovanie cien NBPA šokovalo verejnosť svojim víťazom v hlavnej kategórii pre cenu MVP (najužitočnejšieho hráča ligy), ktorým sa stal James Harden. Tento rok sa však v tejto kategórii neudialo žiadne prekvapenie a cenu pre najužitočnejšieho hráča ligy získal samozrejme Steph Curry. Ak by sme mali v skratke zhrnúť aspoň pár dôvodov prečo sa tohtoročné vyhlasovanie cien neuskutočnilo tradične v slávnostný večer, za účasti celebritnych hostí a najlepších hráčov ligy, odpoveď je jednoduchá – Olympiáda v Riu, rušné leto plné hráčskych zmien, či dovolenky hráčov po náročnej sezóne (p.a. podľa zákulisných informácii to však bol aj fakt, že minuloročný gala večer nemal až také dobré čísla sledovanosti ako sa očakávalo, a tak tohtoročný slávnostný večer nedostal dobrý vysielací čas).

Poďme si teda spolu pozrieť víťazov v kategóriách – MVP (najužitočnejší hráč ligy), Clutch Performer (najlepší hráč do koncovky), Toughest to Guard (hráč ktorý sa najťažšie bráni), Best Homecourt Advantage (najlepšia výhoda domácej palubovky), Player You Wish Were On Your Team (hráč ktorého si prajete vo svojom tíme), Best Social Media Follow (najlepší sledovateľ na sociálnych sieťach), Best Dressed (najlepšie obliekajúci sa hráč), Coach You´d Most Like to Play For (tréner pod ktorým by ste najradšej hrali), Best of the Bench (najlepší hráč s lavičky), Best Defender (najlepší obranca), Best Rookie (najlepší nováčik), Global Impact (hráč s celosvetovým vplyvom), Best Veteran Influence (najlepší veterán), Best Comeback Player (hráč s najlepším návratom) + špeciálna tímová anketa pre najlepších spoluhráčov z východu a západu konferencii. Ak ste basketbaloví fajnšmejkri skúste si sami už podľa názvu kategórie zatipovať jednotlivých víťazov.

MVP (najužitočnejší hráč ligy) – Stephen Curry (GSW) - nieje to žiadne prekvapenie. Steph bol najdominantnejší hráč v základnej časti sezóny a veľkou mierou sa pričinil o 73 víťazstiev svojho tímu.

Clutch Performer (najlepší hráč do koncovky) - Stephen Curry (GSW) - Možno to vyvoláva rozporuplné pocity u fanúšikov Warriors, hlavne po tom, čo vo finále NBA nepremenil v závere siedmeho zápasu pár dôležitých striel, ktoré jeho tím stáli titul. Avšak neexistujú žiadne ďalšie negatíva, ktoré by sme mohli Currymu vyčítať a tým spochybniť jeho nárok na toto ocenenie. Schválne, napadá vás iné vhodnejšie meno?

Toughest to Guard (hráč ktorý sa najťažšie bráni) - Stephen Curry (GSW) - do tretice „Baby-faced Assassin“ čiže Stephen Curry. Určite by vás napadlo pár ďalších kandidátov, avšak Steph vás jedna na jedna vie vytancovať a uškodiť vášmu tímu najviac.

Best Homecourt Advantage (najlepšia výhoda domácej palubovky) – Oracle Arena (GSW)- Hráči rozhodli a hlasovali o tom, že najťažšie sa im v minulej sezóne hralo na palubovke najlepšieho tímu základnej sezóny Golden State Warriors. Nieje to nič prekvapivé, keďže Warriors takmer uhájili neporaziteľnosť na svojej pôde.

Player You Wish Were On Your Team (hráč ktorého si prajete vo svojom tíme) – LeBron James (CLE) -

LeBron alebo Steph? Nakoniec túto cenu získal pre seba King James. Možno aj svojou nesebeckou hrou a schopnosťou robiť svojich spoluhráčov lepšími.

Best Social Media Follow (najlepší sledovateľ na sociálnych sieťach) – LeBron James - hráč, ktorý má milióny sledovatelov na svojich účtoch na sociálnych sieťach a pravidelne prispieva rôznymi príspevkami. Určite je cielene to, že James sa svojim účtom tak venuje, veď predsa každá akcia vyvoláva reakciu a aj negatívna reklama je reklama --- čiže sociálne média budú vždy vítaná pomoc pre to aby sa na hráča v žiadnom okamihu sezóny nezabudlo.

Best Dressed (najlepšie obliekajúci sa hráč) – Russell Westbrook (OKC) - Šaty robia človeka a k povahe Westbrooka definitívne patria jeho bláznivé kombinácie oblečenia a módne cítenie. To, že Russell získa túto trofej bolo jasné asi tak ako Curry bude MVP. Seriózne....kto ďalší ?!

Coach You´d Most Like to Play For (tréner pod ktorým by ste najradšej hrali) – Gregg Popovich (SAS) - Žijúca trénerská legenda, skvelý mentor, učiteľ, stratég, ktorý robí najlepšie a pomaly legendárne rozhovory ...jednoducho Gregg Popovich.

Best of the Bench (najlepší hráč z lavičky) – Jamall Crawford (LAC) - Pravdepodobne by ste tohto hráča nezvolili do kľúčovej obrannej akcie, avšak ak by ste potrebovali naštartovať svoj tím a potrebovali mu dodať energiu, na lavičku by ste zvolali jediné meno „Jamall ideš do hry!“. Hráč, ktorý je expertom na takzvané štvorbodové akcie (p.a. čiže streľby trojok s faulom), ktorý si pamätá mená všetkých svojich doterajších trénerov a že ich nebolo málo si môžete nájsť aj vo vtipných videách na Youtube.

Best Defender (najlepší obranca) – Kawhi Leonard (SAS) - -pri niektorých oceneniach proste už dopredu poznáte víťaza a cenu pre najlepšieho obrancu si nezaslúži nikto iný ako hviezda a líder San Antonia Spurs – Kawhi Leonard.

Best Rookie (najlepší nováčik) – Karl-Anthony Towns (MIN)- Tento mladík, ktorý oslávi svoje dvadsiate prvé narodeniny pred začiatkom novej sezóny, je talent aký sa nevidí len tak ľahko. Všestranný hráč, ktorý vo svojom mladom veku dokázal narobiť problémy skúseným hráčom a trénerom v lige. Budúcnosť mladučkého tímu „vlkov“, o ktorom budeme ešte veľa počuť.

Global Impact (hráč s celosvetovým vplyvom) – Kobe Bryant (LAL – retired) - Kobe Bryant sa zaslúžil o spopularizovanie basketbalu a NBA po celom svete. Stal sa tvárou ligy po tom čo Michael Jordan definitívne ukončil kariéru. Legenda, ktorá minulú sezónu definitívne a vo veľkom štýle ukončila kariéru....“Mamba Out“ zneli posledné slová Kobeho pre svojich fanúšikov.

Best Veteran Influence (najlepší veterán) – Tim Duncan (SAS – retired) - Ak sme v predchádzajúcej kategórii spomenuli jednu legendu, tak víťazom „veteránskej“ ankety je definitívne a bezkonkurenčne TD. Celú jeho famóznu kariéru odohral v „tieni“ iných mediálne populárnejších hráčov, avšak jeho prínos pre basketbal bol rovnako dôležitý ako hociktorej inej legendy. Skromný a obetavý hráč, ktorého by si želal do svojho tímu každý tréner.

Best Comeback Player (hráč s najlepším návratom) – Paul George (IND) - Nieje snáď žiaden iný hráč, ktorý by predviedol lepší návrat ako práve hviezda Indiany Pacers. Získal si rešpekt nielen od hráčov v NBA ale aj celosvetovo svojim inšpirujúcim príbehom po zranení, ktoré mohlo ukončiť jeho kariéru ako aktívneho športovca. Avšak jeho silná vôľa a odhodlanie stať sa ešte lepším hráčom ho posunulo vpred a vrátil sa do kolotoča NBA ešte silnejší ako predtým.

Zdroj: NBPA, Instagram, Youtube