Main Content

Karl Anthony-Towns upozorňuje na silu Minnesoty. Zapamätajte si nás, varuje súperov

štvrtok, 4. august 2016 12:55 | Autor: De Fa

Karl Anthony-Towns
Karl Anthony-Towns | zdroj: © TASR

Súčasnej NBA vládnu tímy Golden State Warriors a Cleveland Cavaliers. Neočakáva sa, že by sa v nasledujúcich dvoch, či troch rokoch mohlo niečo zmeniť. Avšak v tieni týchto gigantov sa pripravujú ďalšie celky, ktoré majú rozpracovaný dlhodobejší plán a čakajú na svoju príležitosť. Jedným z týchto tímov je aj celok, ktorý sa nachádza na stredozápade USA.

Minnesota je do počtu obyvateľov veľká približne ako Slovensko. Avšak vo svojom basketbalovom tíme Timberwolves má ukrytý v podobe hráčov obrovský talent. Andrew Wiggins, draftová jednotka roku 2014 (Nováčik roka 2014 v NBA), Zach LaVine, draftová trinástka z toho istého roku, ktorý je už dvojnásobný víťaz populárneho NBA Slam Dunk Contestu, Kris Dunn draftovaný ako číslo päť v roku 2016, o ktorého bol enormný záujem a Karl Anthony-Towns, originálna draftová jednotka „vlkov“ z roku 2015 a jeden z najžiarivejších mladíčkov celej NBA (Nováčik roka 2015 v NBA). Práve on sa nedávno blysol veľmi sebavedomým vyhlásením ohľadne budúcnosti tohto mladého a ambiciózneho klubu.

V Minnesote Timberwolves svitá na lepšie časy aj po tom, čo majiteľ klubu dokázal angažovať elitného a skúseného trénera Toma Thibodeaua. Ten má spolu s mladým jadrom tímu v nasledujúcich rokoch možnosť spraviť výrazný posun dopredu, čo v podstate znamená prebojovať sa do play-off a naberať skúsenosti.

Nikto by nemal podceňovať šance ´vlkov´. Veľa ľudí si myslí, že keď sme Timberwolves, patríme na chvost súťaže. Chcem, aby ľudia videli a pochopili, že prichádzame! Zapamätajte si nás. Pamätajte na to, kde sme boli posledných trinásť rokov, pretože veci sa čoskoro dajú do pohybu a všetko sa zmení,“ vyhlásil sebavedomo Towns.

Karl-Anthony Towns mal počas letnej prestávky naozaj nabitý program. Objavil sa v televíznom seriály od Disney, zúčastnil sa slávnostného večera pri príležitosti vyhlasovania prestížnej ankety ESPY, ale ako sa zmienil pre novinárov, vždy si našiel čas, aby pracoval na svojich slabých stránkach a bol lepším basketbalovým hráčom ako doteraz. Prezradil, že do svojej hry zapracováva niekoľko nových prvkov, ktoré budú môcť vidieť jeho fanúšikovia v novej sezóne. Taktiež dodal, že sa veľmi intenzívne venuje svojej trojbodovej streľbe.

Vrátil som sa ku svojim koreňom,“ hovorí Towns. „Keď som bol na vysokej škole, často krát som strieľal spoza trojbodového územia. Takže som sa vrátil ku svojim koreňom a do prípravy zaradil niekoľko cvikov, ktoré som používal. A zatiaľ sa mi to vyplatilo. Moja streľba vyzerá teraz najlepšie ako za posledné štyri roky. Som naozaj veľmi rád.

Minnesota Timberwolves tak ako väčšina mladých celkov v NBA, ešte nezažila výrazný úspech vo svojej klubovej histórii. Za dvadsaťsedem sezón v NBA sa dokázali len osem krát prebojovať do Play-off a len sedem sezón dokázal tento klub uhrať pozitívnu zápasovú bilanciu v základnej časti sezóny. Ako už Towns poznamenal vo svojom vyhlásení, treba si dávať na týchto mladíkov pozor. Preto sa netreba čudovať, ak sa na budúcu sezónu postarajú o nejedno „prekvapujúce“ víťazstvo nad papierovo silnejším súperom.

Zdroj: Star Tribune, Instagram, Twitter, Nba