Main Content

Aké sú možnosti Leonarda Bonucciho: Chelsea, City, Juventus...?

piatok, 8. júl 2016 11:51 | Autor: Jakub Vaverka

Aké sú možnosti Leonarda Bonucciho: Chelsea, City, Juventus...?
Aké sú možnosti Leonarda Bonucciho: Chelsea, City, Juventus...? | zdroj: © TASR

Taliansky stopér Leonardo Bonucci patrí na súčasnom futbalovom trhu medzi najžiadanejších futbalistov. Defenzívny univerzál s veľkým počtom skúseností je naozaj na roztrhanie, ostane v Juventuse alebo zvolí prestup inam?

29-ročný stopér Talianska v minulej sezóne vyhral titul v Serie A s Juventusom Turín, ku ktorému pridal zisk národného pohára. Nominácia na Euro 2016 bola preto samozrejmosťou, na kontinentálnom turnaji vo Francúzsku patril Leonardo Bonucci medzi najlepších hráčov výberu energického kouča Antonia Conteho. Púť azúrovej squadry skončila v penaltovom rozstrele vo štvrťfinále proti Nemecku.

Bonucci sa tak plne môže koncentrovať na zaslúženú dovolenku a postupne sa začať pripravovať na nový ročník. Momentálne je však nejasné, v ktorom klube ho začne. Defenzívny univerzál je stále hráčom Juventusu Turín, avšak interes o jeho služby je obrovský.

Bonucciho okrajovo sledoval Manchester United vedený Josém Mourinhom, najväčšími záujemcami na jeho získanie sú londýnska Chelsea a Manchester City. Citizens pod taktovkou španielskeho kormidelníka Pepa Guardiolu chystajú veľké zmeny v defenzíve, pričom Leo je jedným z hráčov, o ktorého sa City usilujú. Man City mal Juventusu poslať ponuku vo výške 43 miliónov libier, avšak Stará Dáma ju neakceptovala.

Ďalším hráčom na prestupovom poli je Chelsea. Veľkou výhodou celku zo Stamford Bridge je fakt, že The Blues trénuje Antonio Conte, Bonucciho niekdajší tréner z Turína aj reprezentácie, pričom treba dodať, že obaja majú medzi sebou výborný vzťah. Práve Conteho osobnosť by mohla rozhodnúť o ďalších kariérnych krokoch skúseného Taliana.

Samozrejme, taktiež existuje možnosť, že Bonucci ostane v Juventuse. Stará Dáma chce výraznejšie prehovoriť do boja o trofej z Ligy majstrov, preto sa nemôže ďalej oslabovať, pričom LB je jednou z najväčších opôr talianskeho šampióna.