Main Content

Pogba si vybral Real Madrid, ten sa obáva vysokej investície

piatok, 8. júl 2016 11:48 | Autor: Jakub Vaverka

Pogba si vybral Real Madrid, ten sa obáva vysokej investície
Pogba si vybral Real Madrid, ten sa obáva vysokej investície | zdroj: © TASR

V posledných dňoch svetové médiá informovali, že sa francúzsky stredopoliar Paul Pogba dohodol s Manchestrom United na podmienkach kontraktu a jeho prestup na Old Trafford je na spadnutie. Celá vec sa zamotala, pretože Francúz uprednostňuje transfer do Realu Madrid. Čo však na to Biely Balet?

V úvode týždňa bolo zverejnené, že Pogbov agent Mino Raiola dotiahol s Manchestrom United detaily kontraktu. Stredopoliar Juventusu Turín by mal s Red Devils podpísať päťročný kontrakt , počas ktorého by zarábal 300 000 libier týždenne. Klub z Old Traffordu by Starej Dáme zaplatil 120 miliónov eur.

Včera však expert Sky Sports News a vysoko rešpektovaný novinár Guillem Balague napísal, že Paul Pogba jasne deklaroval, že ak má Turín opustiť, zvolí si prestup do kráľovského veľkoklubu Realu Madrid: „Bolo oznámené, že Manchester United mohol dosiahnuť dohody s Paulom Pogbom, no nebolo to by to prvý raz, čo sa hráč dohodol na podmienkach s viacerými klubmi. Každopádne, nie sme si istí Raiolovými prioritami, tou Pogbovou je prestup do Realu Madrid.“

Tu sa však prestupová sága Paula Pogbu zamotáva, Balague pokračuje: „Problémom je, že Real Madrid si myslí, že čiastka, ktorú je Manchester United ochotný za Pogbu zaplatiť, je šialene vysoká a nie je ochotný ponúknuť sumu podobnej hodnoty. Raiola vie, že Real nie je ochotný zaplatiť toľko, ako Manchester United.“

Pokojne sa teda môže stať, že Paul Pogba prestúpi do Manchestru United, stane sa z neho najdrahší hráč futbalovej histórie, Juventus zarobí kráľovské peniaze, hráč podpíše lukratívny kontrakt, avšak nebude šťastný, čo sa môže odzrkadliť na jeho výkonoch na ihrisku. Stačí si spomenúť na prípad Angela Di Mariu a jeho pôsobenie na Old Trafford po prestupe z Realu Madrid.