Main Content

Wade možno zmení klub. V hre je aj obnovenie spolupráce s LeBronom Jamesom

piatok, 1. júl 2016 09:28 | Autor: De Fa

Wade možno zmení klub. V hre je aj obnovenie spolupráce s LeBronom Jamesom
Wade možno zmení klub. V hre je aj obnovenie spolupráce s LeBronom Jamesom | zdroj: © TASR

„The Flash“ alebo ak chcete Dwyane Wade sa stane už po druhý krát v rade voľným hráčom. Pre tím z Floridy, Miami Heat, to opäť znamená, že začne medzi hráčom a vedením tvrdé vyjednávanie. Wade miluje svoj tím, avšak ak nedosiahne aspoň z časti to, čo bude požadovať, je naklonený aj ponukám z iných klubov.

Veterán, ktorý odohral v NBA už trinásť sezón, myslí na sklonku svojej kariéry na posledný dlhodobejší kontrakt, keďže má už tridsaťštyri rokov. Teraz nastáva tá ťažšia časť sezóny pre neho a jeho klub. Musia spoločne prísť na to, ako dokážu nájsť spoločnú reč a vyhovieť jeden druhému. Minulú sezónu bola odpoveď na tú istú otázku 20 miliónov dolárov. Tento krát to však bude trocha iné, do hry môžu vstúpiť aj rivali tímu Heat a uchmatnúť si tohto stále ešte platného a chladnokrvného hráča.

Wade aj keď sa stane voľným hráčom, vždy preferoval možnosť zostať vo svojom materskom klube. „Dúfam, že ak pôjde v lete všetko podľa plánu pre túto organizáciu a pre mňa, dáme si vzájomne ešte jednu šancu.

Pre tím Heat je otázkou číslo jeden v posledných rokoch Wadeova schopnosť vyhnúť sa zraneniam. Keďže sa vždy prezentoval hlavne agresívnou hrou do koša, jeho telo schytalo už množstvo rán od súperov, či tvrdých pádov. Wade ešte nikdy neodohral plný počet zápasov v základnej časti. Paradoxne minulú sezónu odohral najviac zápasov (74) za posledných päť sezón.

Obe strany už zahájili rokovania, aj keď oficiálne ponuky sa budú môcť dať na stôl až po prvom júli. Vedenie Miami Heat na čele s prezidentom pre basketbalové operácie a generálnym manažérom v jednej osobe Patom Riley veľmi dobre vedia, čo Wade chce. Udržať si tohto hráča je pre nich jednou z priorít, taktiež však musia myslieť na to, ako udržať tím pokope a to znamená udržať si Hassana Whitesidea a taktiež zostať finančne flexibilný, aby sa mohli zapojiť do boja o Kevina Duranta.

Ďalším otáznikom je Chris Bosh. Jeho neistý zdravotný stav je taktiež veľká nepríjemnosť pre tím. Bosh podpísal pred dvoma sezónami päť ročný kontrakt a ešte od Heat dostane v priebehu troch sezón priemerne takmer 24M dolárov až do roku 2018.

Na margo svojho spoluhráča sa Wade vyjadril nasledovne: „Očakávam, že Chris sa na 100% vráti. Vôbec o tom nepochybujem. Samozrejme, že nie som žiaden doktor a taktiež aj ľudia čo sú okolo neho vôbec netušia čím si všetkým musel prejsť a aké následky to nakoniec na ňom zanechá. Verím v to, že bude späť a bude opäť po mojom boku tak ako aj UD, a pokračovať v organizácii kde sme priniesli dva tituly. Vôbec o tom nepochybujem, že sa vráti späť a že bude opäť Chrisom Boshom.

Tieto slová vyznievajú, že sa Wade veľmi nechystá zmeniť klub, avšak biznis je biznis a ak Wadeovi niekto ponúkne ešte minimálne trojročný kontrakt v tíme, ktorý bude mať teoreticky šancu na titul všetko je možné. Nie je vylúčené, že do boja o Wadea prehovoria aj Cleveland Cavaliers, keďže ich najväčšia hviezda LeBron James s Dwayne Wadeom sú ako bratia a dávnejšie sa vyjadrili, že by si ešte chceli raz spolu zahrať v jednom tíme.