Main Content

Basketbalisti USA na OH bez množstva hviezd. Pozrite si ich súpisku!

utorok, 28. jún 2016 12:15 | Autor: De Fa

Basketbalisti USA na OH bez množstva hviezd. Pozrite si ich súpisku!
Basketbalisti USA na OH bez množstva hviezd. Pozrite si ich súpisku! | zdroj: © TASR

Podľa najnovších správ spoza „veľkej mláky“, už poznáme oficiálnu zostavu tímu USA na nadchádzajúcu olympiádu v Riu. Mnohí elitní hráči sa však rozhodli zostať doma kvôli zraneniam, súčasnému alarmujúcemu stavu v Riu či obavám z epidémie vírusu Zika, ktorý vyčíňa v Južnej Amerike. V článku si rozoberieme kto teda do Ria nepocestuje a naopak kto nás bude baviť na olympijskom turnaji.

Neobjavia sa na turnaji:

LeBron James: Agent „King Jamesa“ vo štvrtok definitívne potvrdil, že jeho klient sa rozhodol neposilniť výber USA, a odpočinúť si po náročnej sezóne. Nebude tak prvým hráčom v histórii, ktorý môže získať tri zlaté medaile.

Stephen Curry: Problémy s členkom a kolenným väzom sa definitívne podpísali pod to, že Curry vynechá olympiádu v Riu. Dáva tak šancu jeho náhradníkom, aby prevzali jednu z najdôležitejších pozícii v basketbale.

Russell Westbrook: Russ oznámil už na začiatku mesiaca, že kvôli odpočinku po sezóne a v záujme svojej rodiny taktiež do Ria nevycestuje.

Kawhi Leonard: Podľa správ reportéra ESPN Jeffa Goodmana, Leonard neočakáva svoj štart v Riu na základe vlastného rozhodnutia. Je to škoda, keďže by bol veľmi platná náhrada za Jamesa.

LaMarcus Aldridge: Hviezda Spurs sa odvolala na zranenie ruky, ktoré mu nedovolí hrať. Je to taktiež škoda, vzhľadom na dobrú formu ktorú mal na konci sezóny.

Anthony Davis: „The Unibrow“ absolvoval po sezóne bližšie nešpecifikované operácie a tie mu nedovolia hrať. V roku 2012 bol práve on kľúčovým hráčom tímu USA aj navzdory jeho mladému veku. Absencia jeho atletických schopností a dlhých paží bude určite citeľná.

Chris Paul: CP3 sa už pred zranením ruky v play-off vyjadril, že neplánuje nastúpiť v nadchádzajúcich OH. Jeho vodcovské schopnosti a skúsenosti na pozícii rozohrávača určite budú chýbať.

Blake Griffin: Zranenie stehenného svalu vyradilo Blakea z hry. Na druhú stranu, jeho herné schopnosti sú veľmi limitované oproti Európskemu štýlu hry.

Kobe Bryant: Mnohí reportéri tvrdili, že Kobe by mal byť nominovaný už len pre jeho prínos pre basketbal. Avšak samotný hráč sa vyjadril, že sa nechystá byť ničí maskot.

John Wall: Aj keď bol opakovane vyradený zo záverečnej nominácie tímu USA v predchádzajúcich rokov, jeho štart na OH definitívne zmarila operácia kolena. Ak by nepodstúpil nútenú operáciu, určite by to bola pre neho veľká príležitosť konečne dosiahnuť nomináciu do tímu a hrať.

Dwyane Wade: Taktiež ho neuvidíme v tíme USA. Pre neho je v tejto fáze sezóny každý oddych veľmi dôležitý, takže nieje žiadnym prekvapením že do Ria nepocestuje.

Damian Lillard: Damian sa rozhodol zostať doma hlavne kvôli obavám o jeho zväčšujúcu sa bolesť v päte. Tvrdia to viaceré zdroje zo zámoria.

Chris Bosh: Počas sezóny sa opäť objavili krvné zrazeniny v jeho pľúcach. Práve preto sa neočakáva, že Bosh by štartoval v Riu. Fanúšikovia sa však najmä obávajú o to, či Chris bude môcť plnohodnotne pokračovať vo svojej kariére.

James Harden: Harden prekvapujúco ohlásil, že sa neplánuje zúčastniť OH, bez udania dôvodu svojho rozhodnutia. Avšak podľa niektorých zdrojov je práve vírus Zika dôvod jeho absencie.

Bradley Beal: Tím USA by potreboval kvalitného strelca a Beal by bol veľmi šťastná voľba. Avšak vzhľadom na to, že Beal je voľným hráčom a ako to už býva --- pokiaľ hráč nemá podpísanú zmluvu na ďalšiu sezónu, nevystavuje sa žiadnemu riziku zranenia --- jeho účasť sa neočakávala.

KOHO DEFINITÍVNE UVIDÍME V TÍME USA:

Kevin Durant: Začneme teda tým najväčším menom v drese výberu USA. Durant v pondelok definitívne potvrdil, že bude vodcom svojho tímu v Riu.

DeMarcus Cousins: DMC bol prvým hráčom, ktorý oficiálne potvrdil svoju účasť v národnom tíme. Cousins patrí medzi najlepších „Big-manov“ v NBA a ak sa nenechá vyprovokovať tvrdou hrou pod košom a vyvaruje sa zbytočným faulom, bude určite druhá najväčšia hrozba v tíme USA.

Jimmy Butler: Pre Chicago Tribune sa Jimmy vyjadril, že ak ho nominujú do národného tímu tak určite neodmietne. Stalo sa tak a tím USA získal kvalitného obrancu, ktorý dokáže aj skórovať.

Paul George: Pred dvoma rokmi boli jeho fanúšikovia v smútku a šoku, keď sa v príprave strašidelne zranil. Dostal sa z toho a je silnejší ako predtým. Svoju nomináciu prijal s pokorou a bude bezpochybne ďalšou veľkou hviezdou a oporou svojho tímu.

Draymond Green: Hviezda Draymnoda neustále stúpa a účasť na olympijskom turnaji je pre neho veľká reklama vo svete. Ak sa Green dokáže stať hlavným motivátorom a srdcom výberu USA tak ako vo svojom klube Warriors, bude to pre tento výber USA pri absencii kvalitných „big-manov“ veľká posila.

Kyle Lowry: Hviezda Toronta Raptors vďaka absencii mnohých hráčov na jeho pozícii dostala šancu zúčastniť sa OH. Ak sa dostane do hernej pohody tak ako počas základnej časti minuloročnej sezóny, prinesie do tímu USA bojovnosť a tvrdosť.

Carmelo Anthony: Podľa niektorých zdrojov, veľmi neochotne potvrdil účasť v tíme, no neodolal možnosti stať sa prvým basketbalistom s troma zlatými medailami z OH pri jeho štvrtej účasti.

Klay Thompson: Podľa nás kľúčový hráč výberu USA. Na medzinárodnej pôde bude tento explozívny strelec z hocijakej vzdialenosti najväčšou hrozbou pre súpera. Podceňovaný obranca a elitný strelec je smrtiaca kombinácia. Taktiež si myslíme, že Klay prijal nomináciu aj zo zištných dôvodov, keď bude môcť stráviť čas s Durantom, o ktorého majú Warriors eminentný záujem.

DeMar DeRozan: Ďalšia hviezda Raptors, ktorá zohrala kľúčovú úlohu v tíme na Svetovom šampionáte v roku 2014. Bude určite veľmi platným členom tímu na svojej pozícii.

DeAndre Jordan: Pre The L.A. Times tento hráč potvrdil, že je pripravený reprezentovať svoju krajinu. Po tom, čo definitívne nebude Drummond k dispozícii, stane sa Jordan jeho plnohodnotným nástupcom. Divákov bude baviť svojimi blokmi a nekompromisnými smečmi. No možno aj jeho zaujímavým prevedením trestných hodov...

Kyrie Irving: Jeden z dvoch rozohrávačov vo výbere USA. Irving si nechal chvíľu čas na rozmyslenie po tom, čo sa tešil zo zisku svojho prvého titulu v NBA. Pre jeho kariéru je táto účasť taktiež veľmi dôležitá a má možnosť ešte viac vyzdvihnúť svoje meno v širokej basketbalovej verejnosti. Tento talentovaný útočník bude ďalšou útočnou hrozbou tímu USA.

Harrison Barnes: Barnes sa stal oficiálne posledným členom tímu USA. Pracovitý, nenápadný a skromný hráč sa do tohto výberu určite hodí a tak ako v tíme Golden State Warriors sa určite stane obľúbeným spoluhráčom a parťakom.

Poďme si teda ešte raz skompletizovať celú nomináciu tímu USA na OH v Riu:

Guard:
Kyrie Irving
Kyle Lowry
Jimmy Butler
Klay Thompson
DeMar DeRozan

Forward:
Kevin Durant
Paul George
Draymond Green
Carmelo Anthony
Harrison Barnes

Center:
DeMarcus Cousins
DeAndre Jordan

Bude to ďalšie zlato pre výber USA? Alebo sa nájdu tímy, ktoré dokážu Američanov poraziť? Napíšte váš názor do diskusie.