Main Content

Bývalí hráči Chicaga Bulls tvrdia, že Warriors zlyhali a tím z roku 1995-96 je stále najlepší v histórii

streda, 22. jún 2016 10:26 | Autor: De Fa

Bývalí hráči Chicaga Bulls tvrdia, že Warriors zlyhali a tím z roku 1995-96 je stále najlepší v histórii
Bývalí hráči Chicaga Bulls tvrdia, že Warriors zlyhali a tím z roku 1995-96 je stále najlepší v histórii | zdroj: © TASR

Golden State Warriors odohrali fantastickú sezónu, avšak nezakončili to tým najcennejším – titulom šampióna. Práve preto sa ozvali hlasy bývalých hráčov Chicaga Bulls a tí tvrdia, že ich tím zo sezóny 1995-96 bol najlepší.

Dennis Rodman, Scottie Pippen či Ron Harper. To boli traja členovia legendárneho tímu Chicaga Bulls z roku 1996. Tímu, ktorí mnohí experti považujú za najlepší v celej histórii NBA. O ich rekordnej bilancii 72-10 sa popísalo už mnoho analýz a porovnaní. O to viac túto sezónu, keďže až do posledných zápasov tento bradatý dvadsaťročný rekord odolával. Nakoniec ho však Golden State Warriors dokázali pokoriť a vytvorili bilanciu 73-9. (p.a. pre porovnanie intenzity základnej časti a play-off mi nedá spomenúť fakt, že GSW prehrali v základnej časti čiže 82 zápasoch 9x rovnako tak aj v tohtoročnom play-off.)

Určitá časť populácie bola však veľmi rada, že Golden State Warriors prehrali vo finále NBA a nezískali titul. Zapríčinil to práve ten fakt, že sa nechcú zmieriť s tým, že rekord tímu Chicaga Bulls neodolal. Warriors po tomto rekorde nezískali titul a to dáva možnosť spochybniť ich dominanciu. Podporuje to tvrdenie, že Chicago Bulls je stále najlepším tímom v histórii ligy. Na margo tohto tvrdenia povedal Scottie PIppen v relácii ´Mike and Mike´ : „Dokázali sme toho tak veľa a čelili sme rovnakým veciam s akými sa budú stretávať Warriors teraz. Môže byť tento tím braný do úvahy ako najlepší v histórii? Nuž, nie je možne nejaký tím považovať za skvelý, kým nevyhrá titul. Nezáleží na tom, ako dobre ste zvládli základnú časť sezóny, musíte to zavŕšiť ziskom titulu, aby ste zanechali nespochybniteľný odkaz. To je miesto, v ktorom vidíme, že Golden State zlyhalo. Stratili svoju dominanciu v priebehu play-off.

Dennis Rodman je taktiež zástancom tohto názoru a na svojom tweeterovom účte zverejnil po zápase číslo sedem správu, v ktorej napísal: „Gratulácia Cavs k zisku titulu NBA. Warriors mali ste skvelú základnú časť. Avšak najlepším tímom všetkých čias je 95-96 Chicago Bulls.

Do tretice sa pridal Ron Harper, bývalý rozohrávač Chicaga Bulls avšak v začiatkoch svojej kariéry aj hráč Clevelandu Cavaliers, ktorý zverejnil na svojom Instagramovom účte fotku s popisom: „dôkaz – to hovorí za nás všetkých --- Cavs, šampióni NBA 2016“, na ktorej má oblečené tričko s potlačou „72-10 neznamená nič bez prsteňa“...

V prípade, že by Warriors vyhrali titul, mnohí by vyhlasovali, že to bol najlepší tím v histórii NBA a mali by na to silné argumenty potvrdené výsledkami. Avšak nestalo sa a  preto tu stále bude visieť vo vzduchu otáznik nad tým, či Warriors boli lepším tímom ako Bulls, alebo nie. Faktom zostane to, že Golden State Warriors boli najlepším celkom v základnej časti v celej histórii NBA. No zástancovia Chicaga Bulls a odporcovia GSW budú vždy tvrdiť to svoje. Scottie Pippen na margo svojich vyjadrení povedal, že to robí, aby zachoval odkaz tímu Chicaga Bulls a aby sa na naň nezabudlo. Kto mal však možnosť vidieť aspoň polovicu zápasov z legendárnej sezóny 1995-96 a väčšinu zápasov Warriors z tejto sezóny mi dá určite za pravdu, že na mnohé zápasy sa nikdy nezabudne, takže strach, že by sa zabudlo na Jordana a spol. i Curryho a spol. nie je na mieste.

Zdroj: ESPN