Main Content

Conte po zápase Talianska so Švédskom: „Boli bezzubí. Za postup cítim zadosťučinenie"

sobota, 18. jún 2016 07:04 | Autor: TASR

Conte po zápase Talianska so Švédskom: „Boli bezzubí. Za postup cítim zadosťučinenie"
Conte po zápase Talianska so Švédskom: „Boli bezzubí. Za postup cítim zadosťučinenie" | zdroj: © TASR

Toulouse 17. júna (TASR) - Talianski reprezentanti zdolali futbalistov Švédska 1:0 v piatkovom popoludňajšom stretnutí základnej E-skupiny a v predstihu si zabezpečili účasť v osemfinále majstrovstiev Európy. O ich najtesnejšom víťazstve rozhodol v závere riadneho hracieho času útočník Eder.

Hlasy (uefa.com):

Antonio Conte, tréner Talianska: "Pociťujeme veľké zadosťučinenie, lebo len málokto predpokladal, že sa kvalifikujeme medzi najlepšiu šestnástku už po dvoch zápasoch. Mnohí dokonca pochybovali o našom postupe. V prvom polčase nám Švédi dobrou fyzickou pripravenosťou spôsobovali problémy, no v útoku boli bezzubí."

Eder, autor víťazného gólu Talianska: "Som nadšený predovšetkým za spoluhráčov, ktorí dreli nesmierne tvrdo. Dobrý pocit som mal už po stretnutí s Belgickom, hoci som v ňom neskóroval. Vedeli sme, že na nás nečaká jednoduchý duel, po drine však zákonite príde radosť. V dnešnom futbale rozhodujú detaily."

Erik Hamren, tréner Švédska: "Podali sme veľmi dobrý výkon, excelovala najmä naša defenzíva, ale v závere sme stratili koncentráciu. V posledných dvadsiatich minútach nám chýbala dôslednosť a nevypracovali sme si šance, aj keď sme sa párkrát dostali do pokutového územia súpera."