Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Rusko

streda, 15. jún 2016 17:05 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Rusko
Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Rusko | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila v mimoriadne dramatickom zápase s Ruskom 2:1. Prinášame vám súhrn hlasov hráčov a trénerov bezprostredne po zápase.

Hlasy po zápase (RTVS):

Ján Kozák, tréner SR: "O čo ťažšie sa víťazstvo rodí, o to je príjemnejšie. V úvodnom polčase sa oba tímy sústredili, aby nedostali gól, bolo to opatrné. Využili sme však hneď prvú gólovú šancu, čo sa nám nepodarilo proti Walesu. Získali sme psychickú výhodu, potom Marek Hamšík pridal krásny zásah. Chlapci cez polčasovú prestávku vedeli, že tri body ešte nie sú isté. V druhom dejstve sme najprv boli aktívni, no neskôr nás Rusi zatlačili svojou kvalitou hlbšie ako sme chceli. Sily ubúdali, ale odovzdali sme obetavý výkon."

Marek Hamšík, stredopoliar a strelec druhého gólu SR: "Predviedli sme kolektívny výkon, zabojovali sme a napokon sme ustrážili pozitívny výsledok. Veľmi sa tešíme. Máme silných hráčov na protiútoky, strelili sme pekné góly, druhý polčas však z našej strany bol iba o defenzíve. Pri góle som chcel vystreliť a dobre som trafil. Dosiahli sme dôležité víťazstvo, uvidíme, ako dopadne zápas Anglicka s Walesom. Treba účinne zregenerovať a ideme do ďalšieho zápasu."

Ján Ďurica, obranca SR: "Bolo to dosť náročné, ale pripísali sme si krásny a vydretý triumf. Rusi mali v závere obrovský tlak, ale ustáli sme ho a udržali sme tri body. Celé mužstvo odohralo výborný zápas, Marek Hamšík to trafil fantasticky, škoda inkasovaného zásahu. Víťazstvo je pekné aj pre mňa osobne, keďže som dlhé roky pôsobil v Rusku a uspieť nad ním na takomto podujatí je krásne. Naši fanúšikovia navodili oveľa lepšiu atmosféru než ruskí. Toto stretnutie je už za nami, vo štvrtok zregenerujeme a musíme sa pripraviť na Anglicko."

Martin Škrtel, kapitán a obranca SR: "Ešte sme trocha unavení, ale zároveň veľmi šťastní. Museli sme triumfovať, čo sa nám aj podarilo, hoci sme sa dostali pod tlak. Ten sme však prečkali, na majstrovstvách Európy treba mať i šťastie. Rusi hrali na krásu, my sme zabodovali, účel svätil prostriedky. Naše góly boli výsledkom individuálnej geniality, následne sme zápas dotiahli do víťazného konca. Po Walese sme cítili, že sme mali na lepší rezultát. Duel s Anglickom bude pre mňa špecifický, keďže tam dlho pôsobím."

Leonid Sluckij, tréner Ruska: "Mali sme plán, s ktorým sme vstupovali do zápasu - chceli sme skórovať ako prví. Súboj by mal v tom prípade iný priebeh, žiaľ, podarilo sa to nášmu súperovi. Pred druhým gólom Hamšíka sme stratili koncentráciu, urobili sme veľkú chybu. Nebudem hovoriť o výkonoch jednotlivcov, preberiem to s nimi osobne a rozanalyzujeme si dnešný výkon. Aj my sme mali nejaké šance, Kokorin, Smolov a Dziuba, ale nepremenili sme ich. Postupová situácia sa pre nás skomplikovala. Každý tím má teraz šancu na postup. O všetkom sa rozhodne v posledných zápasoch. Všetci si uvedomujeme, že s Walesom musíme vyhrať, ak chceme postúpiť. A my ideme vyhrať."