Main Content

Nechajte LeBrona na pokoji, vyzvýva kritikov West!

streda, 8. jún 2016 11:41 | Autor: De Fa

Nechajte LeBrona na pokoji, vyzvýva kritikov West!
Nechajte LeBrona na pokoji, vyzvýva kritikov West! | zdroj: © TASR

Finále NBA má za sebou dva zápasy na palubovke Golden State Warriors a musí doháňať nelichotivú bilanciu 2-0 na zápasy. Oba duely zatiaľ vyzneli jasne pre úradujúcich šampiónov, ktorí sa prebrali v ten správny čas. Vo finále západnej konferencie prehrávali už 1-3 na zápasy a boli na pokraji vypadnutia. Od tohto momentu ale ťahajú 5-zápasovú dominantnú šnúru víťazstiev.

LeBron James pravdepodobne opäť zažije trpkosť prehry v rozhodujúcich bojoch o titul šampióna NBA. Napriek tomu, že je to jeho siedma účasť vo finálových bojoch, jeho bilancia je doposiaľ 2-4 a  je blízko k tomu, aby si ju zhoršil na „hrozivých“ 2-5. Samozrejme fanúšikovia LeBrona Jamesa to neberú nijako negatívne, veď King James získal už dva tituly šampióna...

Svoje by o tom vedel povedať aj „Mr.Logo“ ako znie prezývka Jerryho Westa, ktorý počas svojej kariéry zažil ešte horšiu bilanciu vo svojich finálových účastiach - celkovo 1-8. Práve on ešte pred druhým zápasom Warriors proti Cavaliers vyhlásil povzbudivé slová na adresu štvornásobného víťaza MVP a dvojnásobného šampióna NBA.

Je to tá najabsurdnejšia vec. Ak by som bol na jeho mieste, tak by som pravdepodobne chcel všetkých tých kritikov uškrtiť,“ vyhlásil na adresu neustálej kritiky na Jamesovu adresu West. „Nesie svoje tímy na ramenách. Dostal sa do finále po šiesty krát v rade. Povedzte mi, koľko krát bol jeho tím favoritom? Ani v jednom prípade. Nula. Je to naozaj veľmi neférové voči nemu. Nechcem znieť ako Donald Trump, ale je to pre mňa ťažké pochopiť, keď niekto nevie rozpoznať jeho veľkosť. Tento hráč robí všetko, a je pekelne konkurencieschopný. Úprimne povedané, želám si, aby ho ľudia už nechali na pokoji.“

LeBron James už mnoho krát dokázal využiť kritiku na svoju osobu vo svoj prospech. Avšak treba uznať, že zatiaľ v prebiehajúcom Finále NBA nedokázal ani on nájsť recept na zastavenie tímu Golden State Warriors. Aj napriek tomu, že jeho štatistiky v priebehu týchto dvoch zápasoch sa približujú k triple-double na zápas (21 bodov, 10 doskokov a 9 asistencii), obrana úradujúcich majstrov dokáže nielen jeho ale aj jeho spolubojovníkov veľmi dobre brániť a nedostať ich do potrebného herného rytmu.

Poďme sa spoločne ohliadnuť trocha späť. Pred dvoma sezónami LeBron James zanechával tím Miami Heat plný skúsených hráčov a mixom osobností napospas osudu a rozhodol sa ich „vymeniť“ za tím Cavaliers. Dostal sa do organizácie, ktorá mu ležala pri nohách a vsadila všetko do hry (p.a. slogan ich aktuálnej kampane sezóny ALL-IN), aby konečne dokázali do mesta Cleveland priniesť titul šampióna. Irving-Love-James mala byť najobávanejšia trojica v lige....stalo sa však, že jediný kto je pripravený na žiaru reflektorov je Lebron James. Jeho spoluhráči Kyrie Irving a Kevin Love nie sú ešte pripravení vziať opraty tímu do vlastných rúk a v prípade, že jeden z trojice výkonnostne vypadne v nejakom zápase, nie je ten ďalší schopný ho zastúpiť.

LeBron James na margo doterajšieho účinkovania svojho tímu vo Finále NBA po zápase číslo dva povedal: „Nie som vôbec sklamaný ani frustrovaný zo svojich chalanov. Som jeden z hráčov, ktorý vždy chce vziať vinu na svoje plecia keď nehráme tak ako sme schopný hrať. Som kto som, a viem byť lepší.“

Najbližšie sa Cavaliers predstavia na svojej domácej palubovke a budú mať takpovediac nôž na krku. Ak by v sérii prehrávali už 0-3, bolo by už prakticky po finále, pretože ešte žiadnemu tímu sa v histórii NBA nepodarilo obrátiť stav série z 0-3 na 4-3....alebo budeme svedkami niečoho magického?! Nechajme sa prekvapiť.