Main Content

Pozitívny dopingový nález na meldónium mal aj slovenský reprezentant

sobota, 4. jún 2016 08:05 | Autor: TASR

Pozitívny dopingový nález na meldónium mal aj slovenský reprezentant
Pozitívny dopingový nález na meldónium mal aj slovenský reprezentant | zdroj: © TASR

Bratislava 3. júna (TASR) - Pozitívny dopingový nález na meldónium mal zo slovenských zápasníkov aj Vojtech Jakus. Podľa informácií piatkového vydania denníka Šport mu našla Antidopingová agentúra Slovenskej republiky (AA SR) 84 nanogramov zakázanej látky v tele, čo by mohlo byť len zvyškové množstvo.

AA SR uskutočnila odber 26. apríla v Komárne. Spoločne s Jakusom odovzdali vzorku aj ďalší štyri zápasníci, no ich test bol negatívny. Pred Jakusom riešil Slovenský zápasnícky zväz (SZZ) prípad s meldóniom aj u štvornásobného medailistu z ME Istvána Lévaia. "Slovenský zápasnícky zväz počká, či Jakus požiada o analýzu B-vzorky tak, ako to urobil István Lévai pri pozitívnom teste z Dánska," povedal pre Šport nový prezident SSZ Miroslav Vojkovič.

Jakusovi sa v apríli nepodarilo kvalifikovať na olympijské hry v Riu de Janeiru. Dosiaľ pravidelne reprezentoval Slovensko na ME aj MS, pričom na kontinentálnom šampionáte 2011 v kategórii do 74 kg obsadil desiatu priečku. "Predseda našej zväzovej disciplinárnej komisie je už informovaný o pozitívnom Jakusovom dopingovom teste. Je to veľmi nepríjemné, že musíme riešiť pozitívne dopingové prípady a nemôžeme sa zaoberať inými, koncepčnými záležitosťami v slovenskom zápasení," dodal Vojkovič.