Main Content

Vyskúšajte tieto zábavné cviky na spálenie tuku

sobota, 28. máj 2016 12:55 | Autor: Gabriel Štefaňák

Vyskúšajte tieto zábavné cviky na spálenie tuku
Vyskúšajte tieto zábavné cviky na spálenie tuku | zdroj: youtube.com

Pevne veríme, že sme Vás sériou o intervalovom tréningu navnadili a dodali novú motiváciu k tréningu. Dúfame, že už máte za sebou prvé tréningy a ste na najlepšej ceste k vašim cieľom. Dnešným článkom uzavrieme podkapitolu o tréningovom protokole japonského fyzioterapeuta doktora Tabata.

Ako už iste viete, Tabata je 4-minútový tréningový cyklus, v ktorom sa striedajú 20 a 10 sekundové intervaly. 20 sekundové sú tie intenzívne, kedy treba ísť naozaj naplno. Počas 10 sekundových intervalov si môžete dopriať mierny oddych, zvoľniť tempo, prípadne vypustiť úplne. Čím vyššia intenzita 20-sekundového intervalu, tým venujte viac pozornosti oddychu počas nasledujúcich 10 sekúnd, aby ste mohli ísť opäť naplno v ďalšom úseku. Rovnako netreba zabúdať na to, že Tabata tréning môže byť aj dlhší ako 4 minúty, ak chcete precvičiť hneď niekoľko partií v jeden deň.

Nasleduje zoznam možných cvikov, ktoré sú vhodné na Tabata tréning:

Mountain climber, angličáky, skracovačky alebo iný cvik na core a brucho, zhyby, drepy, bicepsový zdvih, tricepsový zdvih alebo zhyb, šprinty, výbeh do schodov, výtlak na ramená, drepy, benchpress, kliky, mŕtve ťahy, atď.

Vyššie je zoznam cvikov, ktoré môžete pri tréningu aplikovať. Ďalej si však predstavíme nejaké alternatívy, s ktorými ste sa ešte nestretli a mohli by urobiť váš tréning zaujímavým. Ako inšpirácia to bude určite fungovať.

Široký skos znožmo so skippingom

Drep s výskokom

Lunge s výskokom a kolenom k hrudi

Lunge chop

Mountain climber do kliku

„Žabák“ do drepu

Korčuliar

Ruský twist

Dynamický plank

Všetky cviky sú pomerne komplexné a dajú vám určite zabrať. No to najpodstatnejšie je, že budete mať pri vašom tréningu zábavu a tie 4 minúty strávené tréningom ubehnú pomerne rýchlo. Odporúčame vyskúšať všetky, najlepšie každý druhý deň jeden z cvikov. V komentoch nám môžete dať vedieť, ktorý sa vám páčil najviac. Už čoskoro sa pozrieme na crossfit.