Main Content

Curry hrá na 70%, Green je šokovaný z priebehu série. Podarí sa Golden State zázračný obrat?

štvrtok, 26. máj 2016 14:01 | Autor: De Fa

Stephen Curry
Stephen Curry | zdroj: © TASR

Stále úradujúci šampióni NBA, tím Golden State Warriors čelí vážnej hrozbe. Po tom, čo zažili fenomenálnu základnú časť sezóny, keď dokázali vyhrať rekordných 73 zápasov, musia zvládnuť odvrátiť hroziacu elimináciu z prebiehajúceho Play-Off. Ak by sa im to podarilo boli by len desiatym tímom v histórii NBA, ktorý by dokázal otočiť sériu vo svoj prospech z 1-3 na 4-3 a postúpiť do ďalšieho kola.

Oklahoma City Thunder momentálne bezkonkurenčne vládne v sérii s Golden State Warriors. Dokázali Warriors uchmatnúť zápas na ich domácej palubovke a vo svojom stánku Chesapeake Arene potvrdili svoju dominanciu dvoma jednoznačnými víťazstvami. Nielenže momentálne vedú v sérii 3-1 na zápasy, ale dokázali uštedriť Currymu a jeho družine dve porážky v rade, čo sa nikomu počas základnej časti ešte nepodarilo. Sám Kevin Durant na margo tejto dominancie pre média vyhlásil: "Nie sme lepším tímom ako súper, ale momentálne hráme lepšie."

Draymond Green si taktiež po dvoch prehrách na palubovke súpera sype popol na hlavu: "Je to šokujúce. Neprebieha to tak ako sme očakávali." Jeden z najdôležitejších členov tímu "Bojovníkov" taktiež nepodáva optimálne výkony, na ktoré sú jeho spoluhráči zvyknutí. V poslednom stretnutí dokázal premeniť len jednu zo siedmych striel a to bol ešte rád, že na tento zápas dostal od ligy „zelenú“, po tom ako v zápase číslo tri pri jednom z nájazdov do koša kopol súperovho hráča Stevena Adamsa do rozkroku.

Príčinou týchto prehier je určite aj Stephen Curry a jeho záhadný zdravotný stav. Už zo série proti Houston Rockets si natiahol šľachy v kolene, avšak podľa klubových lekárov je všetko v poriadku. Taktiež v domácom zápase číslo dva sa obetavo hodil cez prvú radu divákov, aby zachránil loptu pre spoluhráčov, a odniesol si to jeho lakeť, na ktorom mal hrču ako „pinpongovú“ loptičku. Avšak podľa trénera Steve Kerra a samotného hráča to nie je dôvod jeho slabej formy a všetko je v poriadku.

Očividne tomu však tak nie je. Po suverénne najlepšej sezóne v Curryho kariére, ktorá mu vyniesla aj v poradí už druhé ocenenie za najužitočnejšieho hráča ligy, sa v play-off trápi. Stráca lopty, jeho streľba nie je taká istá ako predtým, má pomalší dribling a jeho prihrávky sú občas veľmi ľahkovážne. Jednoducho ak niekto videl zopár jeho zápasov zo základnej časti sezóny a teraz, hneď zbadá ten rozdiel.

Podľa nemenovaného zdroja z blízkosti tímu Warriors: "Stephen Curry hrá v najlepšom prípade na 70% jeho schopností."

Samozrejme ešte nič nie je dobojované. Po tak fantastickej sezóne tento tím nemožno odpisovať. Upozorňuje na to aj Green, ktorý v ďalších vyhláseniach povedal na rovinu: "Ak niekto môže takýto stav obrátiť, tak jedine MY."

Samozrejme treba to brať z nadhľadom. Green je známy "trashtalker" a bojovník, takže nikdy ho neuvidíte vzdávať sa. Odpoveď sa dozvieme už v ďalšom zápase.... či bude pre Warriors posledným?! Uvidíme...