Main Content

Skončia českí hokejbalisti lepšie ako českí hokejisti?

pondelok, 16. máj 2011 10:30 | Autor: TASR

Česko v týchto dňoch žilo hokejom. Ich chlapci vyhrávali jeden zápas za druhým a boli na najlepšej ceste obhájiť majstrovský titul. Premožiteľa našli až v semifinále a tak sa museli uspokojiť iba s bronzom, ktorý získali víťazstvom nad Ruskom.

O mesiac neskôr, presne na tom istom mieste, len na tvrdom povrchu a s oranžovou loptičkou budú majstrovský titul obhajovať českí hokejbalisti. Aj keď si uvedomujú, že to vôbec nebude ľahké, v bojoch o medaily by určite chýbať nechceli a podľa slov vedúceho tímu Adama Karneta by boli alibisti, keby tvrdili, že ich cieľ je nižší ako obhajoba zlata. “Majstrovstvá sveta v hokejbale sú tou najvyššou métou, ktorú môže hráč v tomto športe dosiahnuť, a preto aj tak pristupujeme k samotnému turnaju,” dodal Adam Karnet. Nič nenechávajú na náhodu a ich príprava na blížiace sa majstrovstvá sveta prebiehala počas celej sezóny. Okrem tréningových sústredení, sa zúčastnili medzinárodného turnaja Pilsen Cup a v marci si zmerali sily v dvojzápase so slovenskou reprezentáciou. V týchto dňoch vrcholí v Čechách domáca ligová súťaž a tiež sa bude hrať finále Českého pohára. Po týchto akciách sa stretne česká reprezentácia na záverečnom sústredení, v rámci ktorého ešte odohrajú jedno prípravné stretnutie.
Českí hokejisti v Bratislave titul neobhájili, tak sa nechajme prekvapiť, či športové šťastie bude viac naklonené na strane českých hokejbalistov a či na štadióne O. Nepelu zaznie “Kde domov muj” ako posledná hymna majstrovstiev sveta.

© WEBNOVINY