Main Content

Slovenské florbalistky, ktoré nadávali počas rozhovoru, sa kajali. Zväz ich chce potrestať (+VIDEO)

nedeľa, 8. máj 2016 10:23 | Autor: Dávid Lech

Slovenské florbalistky, ktoré nadávali počas rozhovoru, sa kajali. Zväz ich chce potrestať (+VIDEO)
Slovenské florbalistky, ktoré nadávali počas rozhovoru, sa kajali. Zväz ich chce potrestať (+VIDEO) | zdroj: © TASR

Zatiaľ čo slovenské florbalové reprezentantky sa po obrovskom faux-pas pri rozhovore po zápase so Švajčiarskom hlboko ospravedlňujú prostredníctvom sociálnej siete slovenský zväz florbalu chce z tejto nepríjemnej situácie vyviesť dôsledky.

Slovenské florbalové reprezentantky uzavreli svoje pôsobenie na MS kategórie U19 v Kanade ako siedmy celok tabuľky. Postupne sa stretli so Švajčiarskom (3:6), Švédskom (0:11), Nórskom (5:7) a s turnajom sa rozlúčili víťazstvom nad Lotyšskom v pomere 9:5, vďaka ktorému sa zachránili v elitnej kategórii MS.

O najväčší rozruch sa však postarali po prvom stretnutí so Švajčiarskom, po ktorom poskytli rozhovor domácej televízii. Vulgárnym slovenským slovám síce zahraniční novinári nerozumeli, no video sa, samozrejme, dostalo aj na Slovensko, čo vyvolalo ohromný negatívny ohlas.

K celej tejto nepríjemnej situácii a zmedializovaní neakceptovateľného správania slovenských reprezentantiek sa vyjadrilo aj vedenie SZFB, ktoré svoje oficiálne stanovisko zverejnilo na sociálnej sieti Facebook prostredníctvom skupiny Slovak Floorball: „Slovenský zväz florbalu sa chce touto cestou ospravedlniť všetkým priaznivcom florbalu ako aj širokej verejnosti za neprofesionálne vystupovanie juniorských hráčok počas MS 19 v Kanade. Bez ohľadu na ich vek a chýbajúce skúsenosti zväz prikročí k disciplinárnemu konaniu v súlade so stanovami zväzu a dobrými mravmi, keďže takéto vystupovanie je v rozpore s cieľmi a prístupom SZFB k športovcom aj verejnosti. SZFB zabezpečí, aby sa podobné správanie na medzinárodnej, ale ani na domácej úrovni viac nevyskytovalo. Veríme, že si aj naďalej zachováte priazeň k tomuto populárnemu a atraktívnemu športu.

Slovenské hráčky tak zrejme budú potrestané. Nepomohol ani odkaz fanúšikom prostredníctvom facebookovej skupiny „Slovenské juniorky na MS v Kanade,“ ktorý bol zverejnený vyše hodinu pred uvedením oficiálneho stanoviska SZFB: „Človek nie je dokonalý a bohužiaľ ľudská hlúposť nepozná hraníc. Presvedčili sme sa o tom samy na sebe v našom rozhovore po zápase so Švajčiarskom. Veľmi nás mrzí každé jedno slovo, ktoré vyšlo z našich úst a strašne sa hanbíme. Bolo to od nás detinské a nevhodné. Všetko čo sme povedali je absolútne neprijateľné. Naše chovanie sa úplne vymykalo základom slušného správania a už sa to nikdy nebude opakovať. Chceme sa ospravedlniť celému Slovensku, kompletnému slovenskému florbalovému hnutiu, ale predovšetkým nášmu tímu a našim rodičom. Prepáčte.“