Main Content

Hviezda PSG len krôčik od prestupu do Barcelony, píše Goal.com

pondelok, 11. apríl 2016 16:14 | Autor: Timotej Gašper

 Hviezda PSG len krôčik od prestupu do Barcelony, píše Goal.com
Hviezda PSG len krôčik od prestupu do Barcelony, píše Goal.com | zdroj: © TASR

Katalánsky veľkoklub si chce svoje prvé posily získať ešte pred začatím prestupového obdobia. Portál Goal prišiel v nedeľu so správou, podľa ktorej na ponuku „Blaugranas“ kývla hviezda francúzskeho majstra.

Brazílsky obranca Marquinhos začal svoju európsku kariéru ešte ako tínedžer v drese AS Rím, do ktorého prestúpil z Corinthians v roku 2012. V júli 2013 ale prišla ponuka, ktorá sa neodmieta. Parížsky Saint-Germain vyplatil Rimanom takmer 32 miliónov eur a získal tak jeden z najväčších defenzívnych klenotov súčasnosti.

Len dvadsaťjeden ročný obranca dokáže hrať okrem stopéra aj pravého obrancu a jeho moderný štýl hry fascinuje nejeden veľkolub. Aj keď má mladík v drese „Les Parisiens“ odohraných vyše 100 zápasov, nieje členom jeho základnej zostavy. Tréner Blanc však brazílskeho univerzála čoraz viac zaraďuje do zápasového kolotoča, začo je Marqiunhos vďačný.

V tejto sezóne odohral rodák zo Sao Paula 34 duelov, v ktorých jasne dokázal, že v ňom drieme obrovský potenciál. Klenot klubu spod Eiffelovky sa môže učiť od najlepších, keďže v PSG má rovno celú defenzívnu radu rodákov z Brazílie na čele s dlhoročnou oporou a kapitánom Thiagom Silvom.

Nižšie zápasové vyťaženie brazílskeho obrancu chce v lete využiť Barcelona, ktorá sa podľa portálu 101greatgoals.com s mladíkom už aj dohodla na zmluve. V minulých dňoch sa ale objavila správa, podľa ktorej sa Marquinhos ocitol aj na listine Manchestru City. Počas letného prestupového obdobia sa tak očakáva veľká bitka o služby nádeje „Kanárikov“, no treba dodať, že Marquinhos má v hlavnom meste Francúzska zmluvu do roku 2019 a jeho prípadná prestupová čiastka by nemala klesnúť pod 50 miliónov eur.