Main Content

Žreb rozhodol s kým sa stretnú Slováci na florbalových MS v Rige

nedeľa, 10. apríl 2016 14:05 | Autor: TASR

Žreb rozhodol s kým sa stretnú Slováci na florbalových MS v Rige
Žreb rozhodol s kým sa stretnú Slováci na florbalových MS v Rige | zdroj: © TASR

Riga 10. apríla (TASR) - Slovenskí florbalisti sa na majstrovstvách sveta v Rige (3.-11. decembra 2016) predstavia v základnej C-skupine, kde budú ich súpermi Austrálčania, Poliaci a Dáni. Rozhodol o tom žreb v lotyšskej metropole.

Slovákov pred skupinovým žrebom zaradili do tretieho výkonnostného koša (tímy na 9.-12. mieste vo svetovom rebríčku) spoločne s USA, Dánskom a Kanadou. Najvyššie nasadené bolo kvarteto Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko a Česko.

Šestnásť tímov, ktoré sa kvalifikovali na MS, žreb rozdelil do štyroch štvorčlenných skupín. Najlepšia svetová osmička je sústredená v A- a B-skupine, zvyšných osem celkov je rozdelených do C- a D-skupiny. Hrací systém zostáva oproti minulým rokom nezmenený, do štvrťfinále priamo postúpia najlepšie dva tímy z A- a B-skupiny. Tímy na 3. a 4. priečkach v A- a B-skupine budú musieť o účasť vo štvrťfinále bojovať v 1. kole play off s mužstvami, ktoré skončili v C- a D-skupine na prvých a druhých miestach. Titul z MS 2014 v Göteborgu obhajujú Švédi, ktorí sú osemnásobnými svetovými šampiónmi.

Zverenci trénera Petra Koutného sa na decembrové MS prebojovali z februárovej kvalifikácie v Nitre, a to priamo z druhého miesta.

 

Zloženie základných skupín na MS 2016 v Rige:

A-skupina: Estónsko, Nemecko, Fínsko, Švajčiarsko

B-skupina: Nórsko, Lotyšsko, Švédsko, Česko

C-skupina: Austrália, Poľsko, SLOVENSKO, Dánsko

D-skupina: Thajsko, Singapur, USA, Kanada