Main Content

Bikini fitnesska Sabína Pleváková o Arnold Classic Amateur: „Viem kde som urobila chybu, teraz ju chcem napraviť!“ (ROZHOVOR)

streda, 23. marec 2016 14:14 | Autor: Silvia Petrašková

Bikini fitnesska Sabína Pleváková o Arnold Classic Amateur: „Viem kde som urobila chybu, teraz ju chcem napraviť!“ (ROZHOVOR)
Bikini fitnesska Sabína Pleváková o Arnold Classic Amateur: „Viem kde som urobila chybu, teraz ju chcem napraviť!“ (ROZHOVOR) | zdroj: TASR, instagram

Obhájiť želaný víťazný výsledok z minulého roka a získať tzv. PRO kartu, sa našej najlepšej bikini fitnesske Sabíne Plevákovej na tohtoročnom prestížnom podujatí Arnold Classic Amateur nepodarilo.

 Z amerického Columbusu si tentoraz odniesla vo svojej kategórii do 163 cm len tretie miesto. O svojich ešte stále čerstvých dojmoch z amerického vystúpenia sa s nami podelila v exkluzívnom rozhovore.

Ako by ste zhodnotili Vaše tohtoročné pôsobenie na Arnold Classic? Minulý rok ste odchádzali domov s víťazstvom, pre tento rok ste sa museli uspokojiť len s tretím miestom. Rezonovalo u Vás sklamanie?

Sklamanie nebolo vôbec. Som šťastná pokiaľ je to stále jedna z prvých priečok, ale nič by ma viac nepotešilo ako zisk PRO karty. Je to moja jediná aktuálna méta. S formou na Arnold Classicsom spokojná, akurát viem, že som zaváhala v prvý súťažný deň v prezentácií a to ma stálo cenné body. Určite som pôsobila v druhý súťažný deň istejšie a aj moja forma viac vygradovala, no bohužiaľ hodnotil sa len prvý a druhý deň, finále bolo už len exhibíciou pre divákov.

Arnold Classic je podujatím vysokej kvality nielen po súťažnej, ale i organizačnej stránke. Bolo tomu tak aj tento rok?

Prvý deň bol trošku zdĺhavejší keďže bolo tuším sedem kategórii po štyridsať dievčat a to len v kategórii bikini fitness. Pred nami sa odprezentovali ešte fitnessky a bodyfitnessky, čiže my sme sa na pódium dostali asi okolo osemnástej hodiny. Tento rok nás na pódiu držali dlhšie, čo spôsobilo časový sklz, ale súťaž bola spravodlivejšia a na vyššej úrovni. Druhý deň už s eliminovaným počtom súťažiacich bol rýchlejší a skončili sme už v poobedných hodinách. Inak program išiel presne, keďže Arnold Classic prebieha na dvoch pódiách, kde sa súčasne na jednom pódiu prezentujú amatéri a na druhom profíci. Nepoznám súťaž, ktorá by vzhľadom na počet pretekárov bola tak dobre zorganizovaná.

Do Ameriky okrem Vás cestovali i ďalší reprezentanti Slovenska, registrovali ste počas súťaže aspoň z časti aj ich výkony? Podporovali ste sa navzájom?

Ich výkony som registrovala, ale podporovali sme sa navzájom len vo svojich kategóriách. Bikini boli v prvý deň a chalani kulturisti zatiaľ oddychovali, keďže nastupovali až na druhý deň. Vtedy sme zase my mali voľno a oddychovali, pretože sme nastupovali zase až o deň. Práve toto je na tejto súťaži dosť náročné. Väčšinou je semifinále a finále buď v jeden a ten istý deň, alebo je semifinále v jeden a finále hneď v nasledujúci deň. Ale Arnold Classic v USA je v tomto špecifický a dievčatá v kategórii bikini súťažia semifinále v jeden deň a finále o deň neskôr. Toto je veľmi náročné, ale keďže som si tým už prešla minulý rok, vedela som presne do čoho idem.

Pri najbližších IFBB Majstrovstvách Európy a IFBB Diamond Cupe sa Vám opäť naskytne príležitosť zabojovať o vytúženú PRO kartu. Vaša motivácia uspieť bude zrejme o to väčšia...

Samozrejme, pokúsim sa nastúpiť vo forme v akej som prišla na Arnold Classic. Súťaže sú od seba dosť vzdialené, takže sa snažím udržať túto formu, respektíve teraz sa trochu šetrím a dúfam, že forma bude zase taká ako teraz. Viem kde som urobila chybu, určite to teraz bola prezentácia v ktorej som trochu zamrzla čo sa mi nestáva, no teraz to určite napravím. Teším sa na obe súťaže. Santa Susanna je pre mňa výnimočné miesto a tento rok so mnou snáď pocestuje aj priateľ s maminou, takže uvidíme ako to dopadne. Bola by som rada, keby môj PRO debut bol práve v Žiline, kedy sa hneď po Diamond Cupe uskutoční Mozolani Pro Classic aj v kategórii bikini fitness. Predsa len absolvovať takúto súťaž doma, je o niečo výnimočnejšie.