Main Content

Real Madrid je na pokraji revolúcie, píše Goal.com. Kto ju bude viesť?

pondelok, 14. marec 2016 11:02 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid je na pokraji revolúcie, píše Goal.com. Kto ju bude viesť?
Real Madrid je na pokraji revolúcie, píše Goal.com. Kto ju bude viesť? | zdroj: © TASR

Kráľovský veľkoklub Real Madrid, ktorý je zvyknutý bojovať o najcennejšie trofeje sa nechcene dostáva do fázy prestavby a trénera Zinedinea Zidanea bude čoskoro čakať dôležité rozhodnutie.

Francúz sa bude musiet rozhodnúť, či pôjde cestou zapracovávania mladíkov do zostavy, alebo investovania vysokých čiastok do lukratívnych posíl.

Renomovaný portál Goal.com zašiel ešte ďalej a tvrdí, že Real Madrid je na kraji revolúcie. Na začiatku storočia sa hráči v kádri Los Blancos delili na „Pavónov“ a „Figov“. Prvá skupina, pomenovaná podľa klubového odchovanca Pavóna, bola tvorená talentovanými mladíkmi, ktorí prišli do klubu v mladom veku a prebojovali sa do prvého tímu. Druhá časť, ktorá niesla meno po Figovi, bola z hráčov, ktorí prišli ako zvučné mená za veľké peniaze. Radíme sem napríklad Beckhama, Zidanea či Owena.

Po rokoch bude práve samotný Zidane riešiť podobnú otázku. Fanúšikovia sú v aktuálnej sezóne nespokojní a často majú pocit, že hviezdy do zápasov nedávajú všetko a v Madride sú len preto, aby zarobili. Naopak, keď šancu v prvom tíme dostane talentovaný mladík, jeho nasadenie je viac ako stopercentné a na ihrisku ide nechať dušu. Váži si šancu nastúpiť za Real Madrid.

Novinári z Goal.com sa zamýšľajú nad tým, že „Zizou“ by mal nájsť správny pomer medzi mladými futbalistami a hviezdnymi menami. Predsa len, Cristiano Ronaldo už nie je najmladší a večne nebudú hrať ani Sergio Ramos, Marcelo či Gareth Bale. Mladíci budú potrební.

Vedúcou tvárou revolúcie, ktorá sa tvorí v madridskom veľkoklube by mal byť podľa Goal.com odchovanec Jesé Rodriguez, ktorému kariéru nezničilo ani komplikované zranenie spred pár rokov, ktoré ho vyradilo z futbalu na dlhé mesiace. Jesé je prototypom bojovníka, ktorému nechýba futbalový um, nevzdal sa ťažkému futbalovému osudu a do zostavy Merengues sa tlačí stále viac, pričom medzi fanúšikmi je veľmi obľúbený. K nemu by sme mohli prirátať mladého Casemira, talentovaného strelca Borju Mayorala, či hráčov ako Nacho, Lucas Vazquez či Matteo Kovačič.

Mládež, ktorú má Zidane k dispozícii je bezpochyby veľmi talentovaná, len musí dostať šancu. Príklad toho, čo chcú fanúšikovia Madridu vidieť sme mali možnosť sledovať včera. Biely Balet stratil vedenie 1:0 na pôde Las Palmas minútu pred koncom zápasu, nevzdal sa a niekoľko sekúnd na to tri body Realu zariadil práve vyššie spomínaný Casemiro.

Z hľadiska trofejí je táto sezóna pre Real Madrid pravdepodobne stratená, jedinou šancou ostáva Liga majstrov, kde je však obrovská konkurencia v podobe Barcelony, PSG, Bayernu, či Juventusu. Madridčania by sa mali momentálne sústrediť predovšetkým na svoju budúcnosť, stále im navyše hrozí zákaz prestupov, a teda, šikovní mladí hráči chtiac-nechtiac budú musieť šancu v prvom tíme dostať.