Main Content

Pôsobenie Pata v Chelsea? Lukratívna platená dovolenka

pondelok, 14. marec 2016 11:01 | Autor: Jakub Vaverka

Pôsobenie Pata v Chelsea? Lukratívna platená dovolenka
Pôsobenie Pata v Chelsea? Lukratívna platená dovolenka | zdroj: © TASR

Príchod brazílskeho útočníka Pata z Brazílie do Chelsea v januárovom prestupovom období patril medzi najdiskutovanejšie presuny zimného transferového okna. Od často zraneného zakončovateľa si Modrí sľubovali góly a návrat do niekdajšej formy. Pato chcel reštartovať svoju európsku kariéru.

Realita je však iná. Alexandre Pato k dnešnému dňu neodohral za londýnsku Chelsea ani jeden súťažný zápas, Modrí vypadli z Ligy majstrov, nezvládli štvrťfinále FA Cupu s Evertonom a v lige sú na desiatej priečke, pričom ich cieľom je vytúžená TOP 4. Z januárovej dohody tak neprofituje ani klub a ani samotný hráč, ktorému sa kariérny reštart na starom kontinente rozhodne nepodaril a je otázne, či sa vôbec niekedy ešte podarí.

Portál The Sport Bible však uvádza, že rodák z brazílskeho Pato Branco nemusí až tak zúfať, ako by sa mohlo zdať. Zdravotné problémy ho síce neobchádzajú ani v Londýne a na status hviezdneho hráča pravdepodobne môže zabudnúť, ale po finančnej stránke je na tom viac ako slušne.

Dosluhujúci anglický šampión totiž bývalému strelcovi AC Miláno platí 200 tisíc libier týždenne, pričom za 42 dní, čo Pato v Chelsea je, nepomohol klubu ani k jednému gólu, či bodu. Manchester United a Liverpool, ktorí sa snažili Brazílčana v januári taktiež získať si teraz musia mädliť ruky. Aj samotní The Blues si už začínajú uvedomovať, že s Patom šliapli vedľa.