Main Content

Manchester United poškuľuje po novom trénerovi. Nie je to Mourinho

pondelok, 14. marec 2016 10:59 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester United poškuľuje po novom trénerovi. Nie je to Mourinho
Manchester United poškuľuje po novom trénerovi. Nie je to Mourinho | zdroj: © TASR

Budúcnosť Louisa Van Gaala na lavičke Manchestru United je stále nejasná. Holandskému trénerovi rozhodne nepridáva kritika verejnosti a posledné nepresvedčivé výsledky Diablov. Britské médiá tvrdia, že Red Devils majú mať nového favorita na post manažéra, no nie je to José Mourinho.

Francúzsky kouč Laurent Blanc je od konca minulého týždňa spájaný s Manchestrom United, píšu britské média. Blanc zažíva so svojím Parížom Saint- Germain fantastickú sezónu, včera si po výhre 9:0 nad Troyes PSG zaistilo dva mesiace pred koncom sezóny titul v Ligue 1, figuruje v oboch domácich pohárových súťažiach a taktiež sa prebojoval do štvrťfinále Ligy majstrov, kde Parížania zvládli napínavý dvojzápas s londýnskou Chelsea (2:1, 2:1).

S možnosťou Blancovho príchodu na Old Trafford prišiel britský denník Daily Star, ktorý tvrdí, že Francúz môže mať pre Manchester United aj väčší význam. Faktom je, že Diabli pozorne sledujú situáciu okolo švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča, ktorému končí po sezóne v Paríži zmluva a hráč potvrdil, že pravdepodobne v Parku Princov po sezóne neostane.

Práve Blanc by mohol byť manchesterským tromfom v boji o švédskeho bombardéra. Tréner, ktorý v rokoch 2001 až 2003 obliekal dres celku z Old Traffordu má s egocentrickou parížskou hviezdou nadmieru dobrý vzťah, a práve to chce športový riaditeľ United Ed Woodward a jeho kolegovia využiť. Okrem 50- ročného odborníka Devils stále zvažujú na post hlavného trénera aj portugalského kouča Josého Mourinha.