Main Content

Tri mená, o ktoré Real Madrid zabojuje toto leto

nedeľa, 13. marec 2016 11:31 | Autor: Jakub Vaverka

Tri mená, o ktoré Real Madrid zabojuje toto leto
Tri mená, o ktoré Real Madrid zabojuje toto leto | zdroj: © TASR

Fakt, že Real Madrid nezažíva najlepšiu sezónu je nespochybniteľný. Biely Balet je zvyknutý na boj o titul aj o španielsky pohár, v prebiehajúcom ročníku Los Blancos ostala reálna šanca už iba na triumf v Lige majstrov. Práve nepodarený aktuálny ročník Los Merengues núti k tomu, aby sa pripravil na prestupové leto. Leto, ktoré môže byť pre Galacticos kľúčové.

Španielsky denník Marca, ktorý sa zaoberá predovšetkým dianím v kráľovskom veľkoklube Reale Madrid prišiel so správami, ktoré hlásajú, že víťaz Ligy majstrov z roku 2014 sa po konci ročníka 2015/2016 zameria na trojicu futbalistov.

Konkrétne má ísť o francúzskeho reprezentanta Paula Pogbu z talianskeho Juventusu Turín, poľského kanoniera Roberta Lewandowskeho z Bayernu Mníchov a jeho spoluhráča, rakúskeho krajného beka Davida Alabu.  Posily do tímu si má vyberať predovšetkým kouč Zinedine Zidane, i keď slovo pri nákupoch má aj kontroverzný prezident klubu Florentino Perez.

Treba priznať, že Pogbu, a predovšetkým Alabu,  pozorne sleduje aj konkurenčná Barcelona, navyše, príchod Rakúšana je podmienený odchodom ďalšieho obrancu Marcela, ktorého lanári budúci tréner Manchestru City Pep Guardiola. Lewandowskeho  Barcelona podľa dostupných správ nesleduje. Problém s príchodom poľského zakončovateľa je však iný, písali sme o ňom v piatok.

Marca ako ďalšiu alternatívu pre Real Madrid uvádza gabonského ofenzívneho rýchlika z Borussie Dortmund Pierra- Emericka Aubameyanga, avšak podľa španielskych novinárov sa naňho Merengues zamerajú, až keď zlyhá získavanie spomínanej trojice.  Čo sa finančnej otázky týka, Biely Balet je odhodlaný tím v lete posilniť nech to stojí, čo to stojí.