Main Content

Hráči, ktorých prestup do Barcelony by mohol zariadiť Messi

sobota, 12. marec 2016 10:26 | Autor: Jakub Vaverka

Hráči, ktorých prestup do Barcelony by mohol zariadiť Messi
Hráči, ktorých prestup do Barcelony by mohol zariadiť Messi | zdroj: © TASR

Lionel Messi je obrovská futbalová osobnosť. S ťahúňom Barcelony by si chcelo zahrať hneď niekoľko hráčov súčasného futbalu, španielske médiá dokonca tvrdia, že Argentínčan má moc na to, aby niekoľkých z nich presvedčil k prestupu na Camp Nou.

Španielsky denník Mundo Deportivo uvádza, že rodák z Rosaria by mohol svojou troškou prispieť k získaniu štyroch futbalistov, ktorých Barcelona pozorne sleduje. Konkrétne sa jedná o francúzskeho stredopoliara v službách Juventusu Turín Paula Pogbu, argentínskeho mladíka Paula Dybalu taktiež z Juventusu Turín, nemeckého super- mladíka Leroya Saného  z nemeckého Schalke 04 Gelsenkirchen a krajného obrancu nemeckého šampióna Bayernu Mníchov Davida Alabu.

Podľa Mundo Deportivo je v záujme spomínanej štvorice hrávať po boku hviezdneho Messiho, čo môže byť jedným z dôvodov, prečo by si vybrali práve prestup do Barcelony. Týka sa to predovšetkým Paula Dybalu, Messiho krajana, ktorý už neraz v médiách potvrdil svoj obdiv k legendárnemu číslu desať. Na druhej strane, je veľmi nepravdepodobné, že by Stará Dáma v letnom prestupovom období predala obe svoje hviezdy. Maximálne Turín opustí jeden z dvojice Dybala- Pogba.

V prípade Alabu a Saného je situácia menej prehľadná. Rakúskeho beka lanári okrem Barcy aj tréner Pep Guardiola, ktorý sa v lete stane koučom anglického Manchestru City, Leroy Sané má stále miesto v zostave nemeckého Schalke, pričom aj keď sa o jeho služby zaujíma niekoľko veľkoklubov, je otázne, či by si po boku Messiho, Suareza a Neymara reálne zahral.