Main Content

MVP základnej časti Rado Rančík: ,,Povinnosťou každého hráča je nájsť si motiváciu aj proti najslabšiemu tímu tabuľky!''

streda, 9. marec 2016 14:29 | Autor: Viktor Štefaňák

MVP základnej časti Rado Rančík: ,,Povinnosťou každého hráča je nájsť si motiváciu aj proti najslabšiemu tímu tabuľky!''
MVP základnej časti Rado Rančík: ,,Povinnosťou každého hráča je nájsť si motiváciu aj proti najslabšiemu tímu tabuľky!'' | zdroj: © TASR

Mladší z bratského dua Rančíkovcov mal skvelú základnú časť. V domácej lige je jeho dominancia úžasná, po základnej časti je jasným lídrom v priemernom počte bodov na zápas – 22.5.

Prvá pozíciu mu patrí aj v počte doskokov, kde sa jeho zápasový priemerzastavil na hodnote 8.8 lôpt. V ziskoch je na deviatom mieste, v asistenciách mu len tesne ušla top 10.

Navyše, s 38 bodmi drží strelecké maximum v skončenej základnej časti a celkovo zaznamenal v sezóne až 14 „double-double“! Vo FIBA Europe Cupe, kde je Rado s priemerom 23.7 bodu na zápas do dnešného dňa najlepším strelcom celej súťaže.

Nezastavila ho v prvom zápase playoff ani Karlovka. Dal jej 25 bodov a pridal 9 doskokov. Inter Bratislava vyhral vysoko 119-66. Rada sme si po zápase odchytili na krátky rozhovor.

Rado, stal si sa MVP základnej časti. Ako hodnotíš sezónu, vyzeralo to, že to išlo ľahko.

Možno to tak vyzeralo, ale za všetko vďačím mojím spoluhráčom. Dostávali má do pozícii, z ktorých som mohol skórovať, uľahčovali mi hru. Basketbal je tímový šport a bez nich by som nebol tam, kde som. V lete som s trénerom Molnárom makal na kondícii a prípravu som mal kvalitnú. Teraz sa to vracia späť.

Záver sezóny ste trošku pokazili. prehrali ste s potenciálnymi súpermi pre playoff. Deka?

Čo bolo, bolo. Na to sa vôbec nepozeráme. Základná časť je za nami, sústredíme sa len na playoff!

Ako beriete Karlovku, slúži ako dobrý rozbeh?

Tak to býva. Sú horšie tímy, na druhej strane lepšie tiny. Nemôžme za to, že sú na inom levely ako my. Ale berieme to ako každý iný zápas a tak k nemu pristupujeme. Ideme naplno, stále!

Máš recept, ako sa namotivovať proti papierovo slabšiemu súperovi?

To musí byť úplná samozrejmosť každého jedného hráča, nemáme sa o čom baviť. Aj keď hrám s najslabším tímom tabuľky, musím byť pripravený. Vymyslím si niečo vlastné, že môj hráč nedá veľa bodov, ubránim ho. Nemáme sa o čom baviť.

Ako sa hralo po dlhom čase v jednom drese s bratom Martinom?

Skvelé, super. A bude sa ešte lepšie, keď sa dá opäť dokopy a nastúpi na ihrisko. Teším sa na to!