Main Content

Analýza zápasov MS v hokeji: Piatkový program (VIII.)

piatok, 6. máj 2011 13:58 | Autor: Martin Gregor

Analýza zápasov MS v hokeji: Piatkový program (VIII.)
Analýza zápasov MS v hokeji: Piatkový program (VIII.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Hokejové majstrovstvá sveta pokračujú dnes poobede a podvečer ďalšími štyrmi zápasmi v osemfinálových skupinách E a F. Prinášame vám analýzu k trom z nich, pričom preview k stretnutiu Slovenska s Českom prinesieme v osobitnom článku.

Švédsko – Francúzsko, 20.15

Popoludňajší duel Švédska s Francúzskom bude pravdepodobnejšie najjasnejšou záležitosťou všetkých osemfinálových stretnutí v skupinách E a F.

 „Tri korunky” vstúpili do turnaja prehrou s Nórskom po predĺžení, no v ďalších zápasoch ukázali svoju veľkú silu. V druhom stretnutí porazili Rakúsko 3:0 a najkvalitnejší výkon si odložili na Američanov, ktorých v zápase o prvé miesto v skupine rozstrieľali 6:2.

Francúzi sa prebojovali do osemfinálovej skupiny trochu záhadným spôsobom. Po úvodných dvoch vystúpeniach boli totiž najhorším mužstvom šampionátu, čo sa týka nepriaznivého skóre (1:10), avšak v ich najdôležitejšom zápase proti favorizovanému Bielorusku zvíťazili nečakane 2:1.

Favorit dnešného zápasu je jasný. Odporúčame vám tipovať vyšší počet gólov, alebo hendikep na víťazstvo Švédska. Hráči Tre Konor budú po víťazstve nad silnými Američanmi určite nabudení na ďalšiu gólovú nádielku. Francúzi im na to budú ideálnym sparingpartnerom.

Náš tip: OVER 5,5 [ kurz 1,60 na BetClic ]


Švédsko na MS:
Švédsko – USA 6:2
Švédsko – Rakúsko 3:0
Nórsko – Švédsko 5:4 SN

Francúzsko na MS:
Francúzsko – Bielorusko 2:1
Francúzsko – Kanada 1:9
Francúzsko – Švajčiarsko 0:1PP


Nemecko – Fínsko, 16.15

Tento zápas nie je dôležitý pre dve, ale dokonca až pre tri hokejové krajiny. Tou treťou je Slovensko, ktorému by veľmi pomohlo víťazstvo nemeckých hráčov. V prípade Fínskej prehry by totiž Slovákom na postup do štvrťfinále mala stačiť výhra nad Fínmi a Dánmi.

Nemci odohrali vynikajúcu základnú časť, v ktorej dokázali zdolať Slovákov aj Rusov. Predviedli dokonale organizovanú, priam neprechodnú defenzívu. Recept na ich skvelú obranu našli až Slováci v tretej tretine, no ani ich zdrvujúci tlak v závere zápasu Nemcov o body neobral.

Fíni v poslednom stretnutí v skupine D podľahli reprezentantom Česka, na ktorých dlhodobo nevedia zahrať. Ich prehry s Čechmi začínajú pripomínať našu nepriaznivú bilanciu s týmto súperom. Napriek tomu sa v základnej časti hráči Suomi prezentovali atraktívnym ofenzívnym hokejom, na čo budú chcieť bez pochýb nadviazať aj proti Nemcom.

Nemecká defenzíva je však po vydarených zápasoch s Ruskom a Nemeckom (spolu v týchto zápasoch neinkasovali viac ako 100 minút) veľmi sebavedomá. Fíni, ktorí hrajú kombinačný hokej s dôraznou hrou pri mantineloch si môžu na Nemcoch tiež vylámať zuby. Rozhodovať budú presilové hry, mužstvo ktoré sa dopustí menšieho počtu faulov podľa nás zvíťazí.

Tipovať výsledok tohto stretnutia vám však neodporúčame. Nemci môžu opäť prekvapiť, nie nadarmo sa o nich hovorí ako o čiernom koňovi celého turnaja. Najbezpečnejší sa zdá byť tip na nižší počet gólov.

Náš tip: netipovať

Nemecko na MS:
Nemecko – Slovinsko 3:2 PP
Nemecko – Slovensko 4:3
Nemecko – Rusko 2:0

Fínsko na MS:
Fínsko – Česko 1:2
Fínsko – Lotyšsko 3:2
Fínsko – Dánsko 5:1


Kanada – USA, 16.15

Súboje dvoch zámorských mužstiev vždy lákajú veľkú pozornosť fanúšikov. Inak tomu nebude ani dnes večer v košickej Steel Aréne. Očakávame vyrovnaný zápas, v ktorom budú ťahať za dlhší koniec povrazu Kanaďania.

Úradujúci olympijskí víťazi odohrali tri pomerne kvalitné zápasy v základnej skupine. Po tom ako si v úvodnom zápase porazili s Bielorusmi 4:1 rozstrieľali v druhom stretnutí Francúzov 9:1. V súboji o prvú priečku v skupine sa natrápili so Švajčiarmi, ktorých zdolali až po predĺžení.

Američania, ktorí prišli na šampionát s veľmi mladým kádrom boli zo začiatku trochu podceňovaným mužstvom. Ich víťazstva nad Nórskom a Rakúskom však vyvrátili všetky pochybnosti o sile tohto tímu. Nevyšiel im iba posledný zápas v skupine so Švédskom. Tí nedali americkým mladíkom šancu a z arény ich odprevadili výpraskom 6:2.

V súbojoch USA a Kanady majú tradične trochu navrch hráči z kolísky hokeja. Myslíme si, že dnes opäť dokážu svoju silu. Najdôležitejšiu úlohu budú zohrávať skúsenosti, ktoré sú oveľa väčšie na strane Kanady. V ich kádri sa nachádza viacero ostrieľaných mien ako kapitán Rick Nash, Jordan Eberle, Dion Phenauf, Jason Spezza, či stále mladý, no hviezdny John Tavarez.

Náš tip: Víťazstvo Kanady [ kurz 1,50 na BetClic ]

Kanada na MS:

Kanada – Švajčiarsko 4:3 PP
Kanada – Francúzsko 9:1
Kanada – Bielorusko 4:1

USA na MS:
Švédsko – USA 6:2
USA – Nórsko 4:2
USA – Rakúsko 5:1