Main Content

Ráno pohoda pred večernou búrkou

piatok, 6. máj 2011 12:00 | Autor: TASR

Ráno pohoda pred večernou búrkou
Ráno pohoda pred večernou búrkou | zdroj: SITA, foto SITA

Slovenskí hokejoví reprezentanti absolvovali piatkové dopoludňajšie rozkorčuľovanie pred svojím úvodným vystúpením v osemfinálovej E-skupine, v ktorom narazia v bratislavskej Orange aréne večer o 20.15 h na Čechov, v pohode.

Na ľade sa objavilo všetkých 23 korčuliarov vrátane Bartoviča, Cibáka a Sersena, ktorí nie sú na súpiske, ako aj trojica gólmanov. Hráči absolvovali program prakticky bez zásahu trénerskej trojice. Vyskúšali útoky 3 na 2 a streľbu na bránku. Nebolo na nich vidieť ani nervozitu, ani únavu. Obranca Ľubomír Višňovský si niekoľkokrát vymenil pri nácviku streľby hokejku s Michalom Sersenom.

Pohodu v tíme potvrdil aj tréner Glen Hanlon. "Samozrejme, trochu nervozity je cítiť, ale to je normálne, keď o niečo ide. Zostava sa nemení, treba posilniť chémiu medzi hráčmi. Musíme zlepšiť presilovky, s hrou v oslabení môžeme byť doteraz veľmi spokojní. Pre nás je najväčšou zmenou, že prvýkrát ideme do zápasu z pozície, že nie sme favoritom, čo by nám mohlo pomôcť. Česi sú najvážnejším kandidátom na zlato. Hrajú tu rýchly a vysoko organizovaný hokej," skonštatoval tréner Hanlon. Situácia slovenského tímu, ktorý sa dostal do situácie, že nesmie prehrať ani jeden zápas, núti aj Kanaďana prejavovať emócie. "Úvodné dva zápasy som sa držal späť. No proti Rusom som ich už dával najavo. Ja som prirodzene emocionálny, no viem sa krotiť, keď treba. Na druhú stranu, v hale je taký hluk, že treba na hráčov kričať, aby rozumeli."