Main Content

Dominancia PSG dosiahla absurdný level

streda, 3. február 2016 11:41 | Autor: Timotej Gašper

Dominancia PSG dosiahla absurdný level
Dominancia PSG dosiahla absurdný level | zdroj: © TASR

Je jasné, že Paríž-Saint Germain je najväčší klub vo Francúzsku, no počas tejto sezóny dosahujú hráči z hlavného mesta nevídané výsledky, ktoré ich posúvajú na úplne odlišný level ako zbytok členov Ligue 1.

Keď Paríž začal pred pád rokmi míňať stovky miliónov eur na najlepších futbalistov sveta, bolo samozrejmé, že do dvoch-troch rokov zasadne na francúzsky trón. Arabskí šejkovia a ich peniaze zo začiatku doviedli do klubu mená ako Thiago Silva, Thiago Motta či Zlatan Ibrahimović. Od sezóny 12/13 je parížsky klub na ligovom tróne a nevyzerá, žeby sa to počas najbližších rokov malo zmeniť.

Klub sa začal zaujímať aj o budúcnosť a tak do kádru čoraz viac zapája mladých potencionálnych futbalistov na čele s Lucasom, Rabiotom, Marquinhosom či Kurzawom. Zahraničné médiá špekulujú, prečo je aktuálne Paríž tak silný. Veď prehrala Barcelona, Real a aj Bayern Mníchov, no PSG stále nič. Ak však máte obranu dirigovanú Luizom či Silvom, v zálohe čaruje Matuidi s Pastorem a o góly sa stará trio Di Maria, Cavani a Ibra, nič nieje nemožné.

Síce je vo francúzskej Ligue 1 odohraných ešte len 23 zápasov, už teraz môžeme takmer iste hovoriť o majstrovi. Nasledujúce fakty potvrdia, že v tejto sezóne to klubu spod Eiffelovky proste šľape.

1.Po 23.kolách je Paríž neuveriteľných 21 bodov pred druhým AS Monako. Pre porovnanie, v Anglicku je takýto rozdiel medzi prvým Leicestrom a DVANÁSTYM Evertonom.

2.PSG doteraz inkasovalo len desať gólov, čo ich s trinástimi čistými kontami radí na špičku tejto štatistiky.

3.Keďže trio elitných ofenzívnych zabijakov prežíva skvelú sezónu, ich gólový rozdiel ukazuje na číslo +48!!! Druhý najlepší klub v skóre je Marseille, ktoré má v porovnaní s PSG chudobný rozdiel +10 gólov.

4.Najväčšia hviezda PSG, Zlatan Ibrahimović, dáva vo veľkom zabúdať na jeho futbalovo pokročilý vek 34 rokov. Počas tejto sezóny je švédsky kanonier s 19 gólmi v 18 zápasoch najlepším strelcom ligy.

Za posledné roky Paríž ukázal, že projekt, ktorý buduje, má obrovský potenciál. Doteraz však ani peniaze, ani Ibra a ani Laurent Blanc nedokázali s PSG uspieť aj na medzinárodnej scéne. Paríž na ceste za úspechom v Lige majstrov čaká v osemfinále utrápená Chelsea, možno to „Les Parisiens“ tentokrát vyjde.