Main Content

Zimná verzia Spartan Race Sprint už túto sobotu vo Svite (ROZHOVOR)

streda, 20. január 2016 10:18 | Autor: Silvia Petrašková

Zimná verzia Spartan Race Sprint už túto sobotu vo Svite (ROZHOVOR)
Zimná verzia Spartan Race Sprint už túto sobotu vo Svite (ROZHOVOR) | zdroj: © TASR

Do mesta Svit zavíta už túto sobotu 23. januára, zimná verzia prestížneho prekážkového behu Spartan Race pod názvom SVIT WINTER SPARTAN RACE SPRINT 2016. Pôjde o jedinečný zimný pretek, ktorý svoju premiéru zažil minulý rok v Jasnej. Viac informácií nám o tohtoročnom závode prezradil v krátkom rozhovore Michal Kúkola – Generálny manažér Spartan Race Central Europe.

Čo všetko čaká vo Svite na účastníkov i prítomných divákov podujatia Winter Spartan Race Sprint 2016?

Na súťažiacich i prítomných divákov čaká vo Svite skutočne unikátny zážitok. Trasa závodu je naplánovaná tak, aby bola zaujímavá pre jej hlavných aktérov i fanúšikov. Na trati bude 20 prekážok vrátane nových, ktoré budú na Slovensku predstavené vôbec po prvýkrát.

Koľko prihlásených účastníkov na pretek momentálne evidujete?

Okolo 1 900 účastníkov.

Okrem hlavného podujatia, je na programe aj tzv. detská verzia preteku s názvom Winter Spartan Kids – preteky pre deti od 3 do 14 rokov. Čo tento rok pripravili organizátori pre svojich najmenších Sparťanov?

Spartan Kids bude vo Svite skutočne špeciálnym závodom. Deťom chceme tento rok ich preteky trošku spestriť, takže si myslím, že budú veľmi prekvapené.

Motiváciou pre účastníkov závodu je tento rok aj členstvo v prestížnom klube Spartan Trifecta Tribe. O akom členstve vlastne hovoríme a čo je podmienkou pre získanie tohto členstva?

Ako vôbec prví na svete realizujeme WINTER TRIFECTA, tú získa každý súťažiaci, ktorý v roku 2016 dokončí všetky tri preteky závodu (SPRINT, SUPER, BEAST).

Majú sa samotní účastníci preteku, dobrovoľníci, ale i diváci, ktorí do Svitu zavítajú, skutočne na čo tešiť? Ak by ste Vašich divákov chceli aj prostredníctvom nášho športového portálu sport7.sk pozvať na spomínaný závod, prosím tu je na to priestor...

Už túto sobotu by som vás všetkých chcel veľmi rád pozvať do Svitu. Tam pochopíte, že Spartan Race je skutočne viac ako len pretek. Je to niečo, čo nás odlišuje od iných súťaží. Nie nadarmo sa hovorí: „ Pochopíš až v cieli!“. Preto príďte, vezmite so sebou vaše rodiny, príďte povzbudiť i odvážne deti a všetkých tých, ktorí sa v chladnom počasí postavia na trať pretekov a užijú si neobyčajnú sobotu spolu s nami.