Main Content

Úloha splnená, poďme si to užiť

nedeľa, 27. december 2015 20:30 | Autor: Jakub Mihálik

Úloha splnená, poďme si to užiť
Úloha splnená, poďme si to užiť | zdroj: © TASR

Slovenskí hokejoví juniori sa priblížili k postupu . Vo zvyšných zápasoch základnej skupiny budú outsidermi, čo by mohla byť výhoda.

Stĺpček Jakuba Mihálika

Cieľ dosiahnutý. Hoci má slovenská juniorská reprezentácia na hokejovom šampionáte za sebou len jeden zápas, už teraz môže povedať, že hlavný cieľ už stihla splniť. Porážka Bieloruska znamená, že sa s veľkou pravdepodobnosťou vyhneme poslednému miestu. Štvrťfinále by nám mohli Bielorusi vyfúknuť len, ak by v zápasoch s Ruskom a Českom nazbierali minimálne štyri body a my žiaden vo zvyšných troch. 

To nám umožňuje hrať odteraz už uvoľnene. Festival nepremenených šancí v zápase s Bieloruskom jasne dokumentoval, ako veľmi zväzovala dôležitosť duelu našim ruky, nohy i hlavy. Keďže ho zvládli, všetko navyše by bolo len príjemným bonusom, nie povinnosťou.  

Hoci sa naši mladíci s Bielorusmi natrápili, zápas naznačil, na čo by sme sa mohli v ďalších zápasoch zamerať. Rolu ofenzívneho lídra bude plniť, podľa môjho názoru muž zápasu, Kristián Pospíšil. Pozitívne záblesky predviedla formácia so Sukeľom, Paločkom a Milým, gólový bol útok Šišku, Hrušíka a Bondru.. Vyrovnanosť jednotlivých formácií rozkladá bremeno na viacero útokov, vďaka čomu je náš tím pre súperov pomerne nečitateľný. Podľa očakávaní je istotou v bránke Adam Húska a jeho nadobudnuté sebavedomie a pokoj budeme na turnaji ešte potrebovať. 

Už zajtra hrajú naši juniori s Českom a to je jeden so spolufavoritov na medailu, keďže hokejový ročník 1996 bol k Čechom viac ako prívetivý. Hviezda medzi juniormi David Pastrňák má za sebou už viac ako 50 zápasov v NHL a najmä naňho si budú musieť naši obrancovia dávať pozor. Ako však vieme, slovenskí športovci, nech už ide o akúkoľvek vekovú kategóriu, hrajú lepšie, keď nie sú pod tlakom. To už naši juniori nie sú. Tak si to poďme spolu s nimi užiť.