Main Content

Ťažký v Škótsku o titul majstra sveta proti Allanovi

štvrtok, 28. apríl 2011 12:30 | Autor: TASR

Slovenský reprezentant v kickboxe Štefan Ťažký nastúpi v sobotu 30. apríla o titul profesionálneho majstra sveta asociácie WKF.

Súperom 19-ročného študenta Hotelovej akadémie a člena Kickbox Clubu Edymax Bardejov bude v škótskom meste Motherwell jeho tamojší rovesník Scott Allan. Zápas je vypísaný na 12 dvojminútových kôl.

"Takáto šanca predstaviť sa v profesionálnom ringu neprichádza každý deň, chcem ju naplno využiť. Som si vedomý vážnosti súboja. V príprave sme s trénermi urobili maximum pre to, aby som v Škótsku obstál a dobre reprezentoval svoj klub, mesto i celé Slovensko," citoval denník Korzár slová Štefana Ťažkého, ktorý sa pripravoval na stretnutie proti Allanovi pod vedením trénera Vladimíra Dudinského. Pomocnú ruku podal aj kouč stropkovských boxerov Peter Šimko.

Talentovaný slovenský kickboxer sa tomuto športu venuje už trinásty rok. Medzi najväčšie doterajšie úspechy Š. Ťažkého patrí strieborná medaila na ME juniorov v roku 2009 v chorvátskej Pule a tretia priečka na vlaňajšom juniorskom svetovom šampionáte v srbskom Belehrade. V oboch prípadoch išlo o disciplínu fullkontakt a kategóriu do 54 kg. Ťažký je sedemnásobným majstrom Slovenska a niekoľkonásobným víťazom kôl v Slovenskom pohári. Teraz dostal šancu súperiť o titul profesionálneho svetového šampióna asociácie WKF.

© WEBNOVINY