Main Content

Košičania zdolali Skellefteu: Chcú sa pobiť o postup ďalej!

streda, 23. september 2015 12:05 | Autor: TASR

Košičania zdolali Skellefteu: Chcú sa pobiť o postup ďalej!
Košičania zdolali Skellefteu: Chcú sa pobiť o postup ďalej! | zdroj: © TASR

Košice 23. septembra (TASR) - Košický útočník Adam Lapšanský sa napokon stal hrdinom utorňajšieho úvodného stretnutia play off hokejovej Ligy majstrov, keď svojím gólom v 58. minúte zariadil víťazstvo domácich nad švédskou Skellefteou.

V Steel aréne sa však triumf "oceliarov" nerodil ľahko, keďže museli dvakrát zmazať manko 0:2 i 2:3.

"Je to veľká úľava, som ľahší a chudší. Chvalabohu mi to tam padlo. Veril som do posledného momentu, že môj gól príde v správnu chvíľu a prišiel ako vždy," povedal s veľkou úľavou Lapšanský.

Košičania sa dostali do zápasu až v 24. minúte, keď Marek Bartánus znížil na 1:2. Dovtedy mali domáci hráči až prílišný rešpekt zo súpera a nestíhali mu ani korčuliarsky.

"Vedeli sme, že na nás vybehnú a aj na strely to bolo vysoko pre nich, to som ešte asi ani nevidel. Chvalabohu sme sa z toho otriasli a v druhej tretine sme už aj my vymysleli niečo smerom dopredu. V tretej to už bolo úplne perfektné. Nezlomili sme sa a nezlomili nás ani predchádzajúce výsledky," konštatoval Bartánus, ktorý v 51. minúte duelu vyrovnal i na 2:2 a mal leví podiel na košickom obrate.

Favorit duelu išiel už o štyri minúty neskôr vďaka presnému zásahu Alexandra Urboma znova do vedenia, no v 57. minúte Richard Lelkeš vyrovnal po neprehľadnej situácii na 3:3.

"Bola to ťažká situácia pre rozhodcu, myslím si však, že nebolo o čom rozhodovať, pretože hlavný arbiter ukázal gól a potom ani neviem prečo išiel telefonovať. Trvalo to dlhšie, ale tam bol minimálne faul na mňa, ktorým som sa s pukom dostal do bránky a takéto góly sa už uznávajú. Po tomto dueli sú šance otvorené a my sa ideme do Švédska pobiť o postup," uviedol po stretnutí Lelkeš.

Po zranení sa do bránky postavil na svoj druhý zápas Marcel Melicherčík a jeho výkon si pochvaľovali i jeho spoluhráči. "Myslím si, že sa musím poďakovať chlapcom, pretože podali perfektný výkon. To, že sme začali ustráchane je podľa mňa normálne. Keď k nám príde kvalitné družstvo z inej ligy. Nemohli sme sa na nich vrhnúť a čakať, že ich len tak 'potočíme'. Hokej sa hrá šesťdesiat minút, trochu sme sa oťukali. V prvej tretine mal súper veľa striel, ale nejaké veľké šance ani nie, nehorelo to predo mnou. V druhej tretine sme si už viac verili na puku, podržali sme si ho a súpera sme do konca zápasu do veľkých šancí nepúšťali. Dali sme so šťastím i dotlačený gól, ale myslím si, že to k tomu patrí," analyzoval Melicherčík.

Víťazstvo potešilo i hlavného trénera Petra Oremusa, ktorý verí, že prinesie správnu psychickú pohodu nielen do šatne, ale aj do duelov v najvyššej slovenskej súťaži. "Odohrali sme kvalitný zápas, prvých dvadsať minút nebolo takých, ako by sme si predstavovali. Potom bol prístup naozaj zodpovedný a vyrovnať sa takému kvalitnému švédskemu súperovi bolo naozaj náročné. Teší ma, že sme tento duel zvládli, po psychickej stránke nám to dá veľa, nielen v zápasoch Tipsport ligy, ale pobijeme sa i o postup v LM," dodal Oremus.