Main Content

Réway nahneval trénera Sparty: Ak chce hrať veľký hokej, tak …

streda, 23. september 2015 11:11 | Autor: Martin Gregor

Réway nahneval trénera Sparty: Ak chce hrať veľký hokej, tak …
Réway nahneval trénera Sparty: Ak chce hrať veľký hokej, tak … | zdroj: © TASR

Martin Réway včera odohral ďalší zvláštný zápas v drese Sparty Praha. Mal veľký podiel na výhre nad ZSC Zurich Lions, keď dvoma asistenciami prispel k triumfu 3-2, no zároveň nahneval svojho trénera Josefa Jandáča.

V časoch, kedy máme hokejových talentov ako šafránu, by sme každú nádej najradšej len ospevovali. Žiaľ Martin Réway, ktorý je najväčším slovenským “želiezkom v ohni“, občas robí veci, ktoré jeho veľké hokejové majstrovstvo zatieňujú.

Včera odohrala Sparta Praha na domácom ľade prvý play-off zápas hokejovej Ligy majstrov (CHL) so Zurichom a na výhre 3-2 sa podieľal Réway prihrávkami na úvodné dva góly Jana Buchteleho. Pri oboch predviedol nesporné majstrovstvo. Gól číslo jedna Buchtelemu naservíroval na tácke, keď českému útočníkovi stačilo puk doraziť do odkrytej brány a pri druhom zásahu zas previezol puk z obranného pásma až do útoku, kedy vo vhodnej chvíli prihral na Buchteleho.

V priebehu zápasu ale odišiel do šatne a už sa nevrátil. Odôvodnil to žalúdočnými problémami.

To očividne nahnevalo trénera Sparty Josef Jandača, ktorý podobné problémy s Réwayom u zažil. ,,Stále ho niečo bolí. Stále má niečo a je to s ním ťažké. Raz zahrá fantasticky a na druhýkrát ho nie je vidieť,“ krútil hlavou šéf sparťanskej striedačky.

,,Hokejista to síce je, ale ak chce hrať nejaký veľký hokej, tak ste videli, aký je rozdiel medzi ním a Matthewsom, dodal Jandáč.

Sparťanský “kouč“ poukázal na 18-ročného Austona Matthewsa, ktorý nastúpil za mužstvo hostí. Ide o amerického hokejistu s mexickými koreňmi, ktorý je najväčším favoritom na prvé miesto v drafte NHL v roku 2016. Nedávno zaujal najmä tým, že sa rozhodol pre ročné pôsobenie v Európe vo švajčiarskej seniorskej lige NLA namiesto hrania za „juniorku“ v Severnej Amerike.

20-ročný slovenský reprezentant Martin Réway patrí aj v tomto ročníku medzi ofenzívne opory Sparty Praha. V štyroch zápasoch Tipsport ligy nazbieral štyri body (0+4) a v Lige majstrov (CHL) má na konte po štyroch dueloch 2 góly a 4 asistencie.

Zdroj: hokej.cz