Main Content

Pov. Bystrica porazila ŠKP Bratislava rozdielom triedy a vedie tabuľku

nedeľa, 13. september 2015 07:10 | Autor: Filip Chudý

Pov. Bystrica porazila ŠKP Bratislava rozdielom triedy a vedie tabuľku
Pov. Bystrica porazila ŠKP Bratislava rozdielom triedy a vedie tabuľku | zdroj: © TASR

V sobotu pokračovala hádzanárska extraliga druhým kolom. Svoj prvý domáci zápas odohrali aj hádzanári Považskej Bystrice, ktorí porazili ŠKP Bratislava rozdielom triedy 31:19. Vďaka tomu sú aspoň na jeden deň lídrami súťaže.

V prvom kole nového ročníka hádzanárskej extraligy mužov sa zrodilo v Pezinku prekvapenie na úkor Nových Zámkov (32:31), preto sa čakalo, či sa niečo podobné stane aj v druhom kole. Ale nestalo sa, pričom hlavne Považská Bystrica povedala prípadnému prekvapeniu rázne nie. Vo svojom prvom domácom zápase privítali hádzanári MŠK bratislavský ŠKP, s ktorým si hravo poradili v pomere 31:19. No po prvých 24 minútach by zrejme nikto takýto výrazný rozdiel v konečnom skóre netipoval, keďže vtedy na tabuli svietilo 14:12, lenže od tohto momentu bolo na ihrisku už prakticky len jedno mužstvo, čo po zápase potvrdili aj obaja tréneri.

„Chceli sme začať trpezlivo v obrane, keďže súper má dlhú rozohrávku, no Ľubovi Drápalovi sa bráne až tak nedarilo, preto sme súperovi neodskočili skôr. V prvom polčase som bol spokojný s útokom, v ktorom sme strelili 19 gólov. V druhom dejstve nám to už tak nepadalo, ale zas sme súpera zmenami v obrane donútili k chybám, aj preto nám dal po prestávke iba päť gólov,“ konštatoval domáci tréner Václav Straka. Hosťujúci tréner Juraj Hudák dodal: „Prvých 20 minút sme držali so súperom krok, ale potom sme doplatili na užší káder hlavne v spojkovom rade. Odišlo nám v lete deväť hráčov, čo nebude ľahké nahradiť, ale je už len na chlapcoch, ako sa časom ukážu, keď budú postupne naberať skúsenosti, pričom hlavne v domácom prostredí potrápime každého.“

Domáci dali šancu všetkým hráčom, keď druhý polčas odchytal Biel a v závere vybehli na ihrisko aj mladíci M. Machač s Valášekom, zvyšných dvanásť hráčov do poľa si čas na ihrisku prakticky rovnomerne rozdelilo. „Rád dám príležitosť každému, keď je na to príležitosť, aj keď si uvedomujem, že tým trochu utrpí tempo zápasu,“ skonštatoval domáci tréner. Najviac štyri góly za domácim strelili až štyria hráči (Chudoba, Vallo, J. Kozák, Gardian), pričom gól okrem brankárov a spomenutých mladíkov nedal už len M. Kozák.

Za hostí sa strelecky darilo hlavne Kyselovi (8 gólov) s Mikušom (6 gólov), pričom hlavne prvopolčasová kanonáda (6 gólov) Kysela z ľavej spojky zaujala, keďže v reprezentácii hrával na krídle. „Tomáš je dynamický hráč, ktorý zvládne aj pozíciu spojky, kde ho momentálne potrebujeme viac,“ povedal na adresu svojho zverenca hosťujúci tréner, ktorý bude rád, ak jeho mužstvo skončí do šiesteho miesta.

Považská Bystrica minimálne do dnešného zápasu Prešova s Pezinkom vedie tabuľku súťaže, čo, samozrejme, na Považí nepreceňujú, prvá naopak, sústredia sa už na veľmi dôležitý zápas v Šali, ktorá bude v tejto sezóne zrejme ich veľkým súperom v boji o semifinále play-off. Ak by Považania najbližšiu sobotu na šalianskej pôde vyhrali, získali by na súpera už šesťbodový náskok, čo by mohol byť jeden z dôležitých momentov sezóny. „V Šali nás čaká prvý veľmi dôležitý zápas tohto ročníka, môžeme tam veľa získať, ale my nie sme v pozícii, že musíme,“ povedal o najbližšom stretnutí Václav Straka.