Main Content

Televízia DIGI Sport spestruje portfolio svojich programov: volejbal, box, motorizmus

streda, 5. august 2015 00:33 | Autor: Martin Gregor

Televízia DIGI  Sport spestruje portfolio svojich programov: volejbal, box, motorizmus
Televízia DIGI Sport spestruje portfolio svojich programov: volejbal, box, motorizmus | zdroj: © TASR

Bratislava, 3.8.2015 - Po úspešnom multišportovom projekte, 1.Európskych hrách 2015 v Baku, z ktorého DIGI Sport odvysielal pre divákov na Slovensku a v Česku vyše 500 hodín živých prenosov a celkovo viac ako 1000 hodín programu, pokračuje televízia v rozširovaní portfólia športov, ktoré sa dostanú na obrazovky DIGI Sport.

Televízii sa podarilo získať exkluzívne vysielacie práva na   Svetový pohár 2015 vo volejbale mužov i žien pre územie Slovenskej i Českej republiky. Koncom augusta a začiatkom septembra sa v Japonsku zídu najlepšie tímy všetkých kontinentov, ktoré budú bojovať o dve postupové miesta na OH 2016. Od 23.augusta do 23.septembra uvidia diváci česko-slovenských okruhov DIGI Sport 1 a 2 celkom 15 prenosov: 6 zo ženského turnaja a 9 zo súťaže mužov

Atraktívny volejbalový program bude pokračovať aj neskôr: 26. septembra štartujú v Belgicku a Holandsku Majstrovstvá Európy vo volejbale žien a 9.októbra otvoria v Bulharsku a Taliansku európsky šampionát mužov. Na ňom sa predstavia aj slovenskí reprezentanti. Málo chýbalo, aby sme mali zastúpenie aj v súťaži volejbalistiek, ale v nádejne sa vyvíjajúcej baráži naše ženy prehrali v tzv. zlatom sete s Azerbajdžankami. Pre divákov našich slovenských okruhov DIGI Sport 3 a 4 prinesieme z oboch podujatí približne 20 prenosov.

Volejbal nebude chýbať ani v roku 2016. Na obrazovkách DIGI Sport sa objaví Grand prix volejbalistiek - obdoba mužskej Svetovej ligy. V lete budúceho roku uvidia naši diváci v Česku a na Slovensku okolo 30 prenosov.

Generálny riaditeľ DIGI Slovakia Marcel  Šatanek  vysvetľuje tento programový krok: "Počas Európskych hier v Baku sme tak trochu « suplovali » verejnoprávnu televíziu, keď sme vysielali množstvo aj tzv.menšinových športov. Volejbal za taký síce nepovažujeme, ale je pravda že tento šport sa na našich obrazovkách príliš často neobjavuje. Aj v spomínanom Baku sme sa však presvedčili, že o divákov v halách, kde sa hrá špičkový volejbal, nie je núdza. Veríme, že podobne to bude platiť aj o divákoch televíznych".

Ďalším atraktívnym spestrením programovej ponuky DIGI Sportu je seriál špičkových boxerských súťaží, ktoré televízia kúpila pre územie ČR i SR. V polovici agusta sú to Majstrovstvá Európy mužov kategórie Elite v Sofii, v októbri Majstrovstvá sveta mužov v Katare, vo februári to bude svetový šampionát žien v Kazachstane a potom dva olympijské kvalifikačné turnaje:v apríli v Turecku a v júni v Azerbajdžane.

René Stern, šéfredaktor DIGI Sport argumentuje, podobne ako M. Šatanek, skúsenosťou z EH v Baku: "Box patril medzi najtraktívnejšie prenosy a nás potešilo, že vďaka bronzu, ktorý vybojoval Viliam Tankó, sa vo svete spomínalo aj Slovensko. Balík

špičkových európskych a svetových boxerských podujatí, ktoré sme získali, určite prispeje k väčšej popularizácii tohto športu, ktorý kedysi v Československu patril medzi najúspešnejšie odvetvia, vďaka olympijskýcm medailám Jána Zacharu či Júliusa Tormu."

DIGI Sport zareagoval aj na skvelé výkony nášho automobilového pretekára Richarda Gondu, ktorý si úspešne počína na pretekoch Svetovej série značky Renault a uzatvoril exkluzívnu zmluvu na celý seriál pretekov v tejto sezóne. Práva sú takisto na územia Slovenska i Česka.