Main Content

Televízia DIGI Sport rozširuje svoju futbalovú ponuku o českú a škótsku ligu

štvrtok, 30. júl 2015 10:27 | Autor: Martin Gregor

Televízia DIGI  Sport rozširuje svoju futbalovú ponuku o českú a škótsku ligu
Televízia DIGI Sport rozširuje svoju futbalovú ponuku o českú a škótsku ligu | zdroj: © TASR

Televízii DIGI Sport sa podarilo získať pre územie Slovenskej i Českej republiky exkluzívne vysielacie práva na najvyššiu škótsku futbalovú súťaž - Premiership na nadcházajúcu sezónu I na ďalšiu, 2016/17.

Diváci platformy DIGI tak k doterajšej anglickej lige dostanú ďalšiu futbalovú porciu z Ostrovov.

Generálny riaditeľ DIGI Slovakia Marcel  Šatanek  na margo novej akvizície poznamenal: "Je to o to lákavajšie, že Škótsko je spolu s Anglickom súperom slovenskej reprezentácie v kvalifikačných bojoch o postup na MS 2018 v Rusku, takže je tu príležitosť pre nášho diváka pozrieť si výkony adeptov na škótsky reprezentačný dres v domácej lige".

Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na zápasy, plné tradičnej škótskej tvrdosti a bojovnosti, a na legendárne tímy, ktoré sa zapísali nielen do histórie britského ale aj európskeho futbalu: najmä na Celtic Glasgow: ten v sezóne 1966/67 vyhral Európsky pohár majstrov, súťaž, ktorá bola predchodcom Ligy majstrov.

Televízia DIGI Sport prinesie počas každej sezóny 55 priamych prenosov. Štartuje už najbližší víkend: v sobotu vysielame súboj obhajcu titulu Celtic s Ross County. V nedeľu sú na programe prenosy zo zápasu nováčika Heart of Midlothian proti St. Johnstone a potom príde na rad stretnutie Dundee United - Aberdeen.

Ďalším futbalovým lákadlom pre priaznivcov koženej je najvyššia česká súťaž, Synot liga, ktorú televízia DIGI Sport získala pre svoje slovenské kanály DIGI Sport 3 a DIGI Sport 4. Počas sezóny odvysiela DIGI Sport 60 prenosov, po dva zápasy z každého kola.

Marcel  Šatanek   k tomu uviedol: "Keďže v najvyššej českej súťaži pôsobí niekoľko desiatok slovenských futbalistov a mená ako Sparta, Slavia, Plzeň či Ostrava stále výrazne rezonujú v povedomí našich fanúšikov, veríme, že prenosy zo Synot ligy pritiahnu k obrazovkám veľa divákov. Môže to byť zároveň zaujímavá konfrontácia s obrazom najvyššej slovenskej súťaže, ktorú naša televízia 5 sezón vysielala"

Seriál prenosov sa začal uplynulý víkend, súbojom majstra Viktorie Plzeň so Slaviou v 1.kole a zápasom Liberec - Mladá Boleslav.

Najbližšiu sobotu ponúkame súboj na ostrie noža: Sparta Praha - Baník Ostrava a v nedeľu zápas Jablonec - Bohemians.