Main Content

Slováci na úvod MS v hokejbale podľahli USA tesne 3:4

nedeľa, 21. jún 2015 14:05 | Autor: TASR

Slováci na úvod MS v hokejbale podľahli USA tesne 3:4
Slováci na úvod MS v hokejbale podľahli USA tesne 3:4 | zdroj: © TASR

Zug 21. júna (TASR) - Slovenskí hokejbaloví reprezentanti neuspeli vo svojom úvodnom vystúpení na MS vo švajčiarskom Zugu, keď v sobotu v 1. skupine podľahli USA 3:4.

Američania sa ujali vedenia už v tretej minúte, na čo však odpovedal Bujdák. V druhom dejstve padol jediný gól a opäť na strane USA počas presilovky. Rozuzlenie prinieslo záverečné dejstvo, v ktorom sa raz dostali do vedenia aj Slováci, ich súper však zapol na plné obrátky a uchmatol tesné víťazstvo.

Zverenci trénera Jozefa Ďurisa, ktorí obhajujú titul svetových šampiónov spred dvoch rokov z Kanady, čaká najbližšie pondelkový duel s Fínskom.

sumár

USA - SLOVENSKO 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Góly: 3. Schlegel, 24. Ruiz, 36. Schlegel, 42. Colcord – 7. Bujdák, 32. Martinusík, 33. Teplický

 

Hlasy (zdroj: www.hokejbal.sk):

Jozef Ďuris, tréner SR: "Na úvod šampionátu proti nám nastúpil veľmi ťažký súper. Divákom sa zápas musel páčiť, bolo to veľmi rýchle. Prvá tretina bola z našej strany veľmi ustráchaná, najmä nováčikovia si ťažšie zvykali. V druhej tretine sme zabrali, paradoxne sme ju prehrali. V tretej tretine sme zápas otočili, prišli však individuálne chyby, ktoré nás stáli víťazstvo. Musíme si teraz poriadne oddýchnuť, máme v nohách veľmi ťažký zápas, maséra čaká veľa práce. Musíme si stretnutie podrobne rozobrať na videu. Mrzia ma individuálne chyby, kde sme dostali tri góly v oslabení z priestoru bránkoviska, toto sa nemôže stávať. Okrem toho ma hnevajú zbytočné vylúčenia po fauloch v útočnom pásme, toto sa na takom fóre, akým sú MS, tvrdo trestá."

Jozef Minárik, kapitán SR: "Rozhodli oslabenia, ktoré sme nezvládli. Nepodržali sme v nich Stana Petríka. Je lepšie dostať takúto facku v skupine ako v play off. Musíme sa zlepšiť vo všetkých smeroch. Zoznámili sme sa s povrchom a ihriskom a verím, že sa naša forma bude iba zlepšovať."