Main Content

Slováci majú po triumfe 3:1 nad Belgickom na dosah štvrťfinále

sobota, 20. jún 2015 17:05 | Autor: TASR

Slováci majú po triumfe 3:1 nad Belgickom na dosah štvrťfinále
Slováci majú po triumfe 3:1 nad Belgickom na dosah štvrťfinále | zdroj: © TASR

Baku 20. júna (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti zdolali vo svojom štvrtom vystúpení na 1. európskych hrách v Baku Belgicko 3:1 a výrazne sa priblížili k postupu do štvrťfinále. Duel trval 113 minút.

 Zverenci trénera Miroslava Palguta dosiahli druhé víťazstvo, v záverečnom zápase B-skupiny nastúpia v pondelok proti Bulharsku. Do štvrťfinále postúpia z oboch skupín najlepšie štyri tímy.

B-skupina

SLOVENSKO - Belgicko 3:1 (22, -19, 21, 18)

Zápas trval 113 minút, 900 divákov

zostava a body SR: Kriško 18, Zaťko 2, Prešinský 10, Ondrovič 10, Lux 13, Chrtiansky 16, libero Vydarený (Macko 0, Končál 0, Mlynarčík 0, Hruška 0, Halanda 0)

Miroslav Palgut, tréner SR: "Prvý set bol vyrovnaný, ale koncovku sme zvládli lepšie a uhrali sme to. Belgičania veľmi dobre podávali, no dokázali sme sa s tým vyrovnať. V druhom sete prečítali Belgičania našu hru, začali nás viac blokovať a mali sme problémy sa presadiť. Skúsil som zmeniť nahrávača a hra sa podstatne zlepšila. Začali sme lepšie podávať a to bol aj dôvod, že sme ich na okrajoch siete blokovali. Víťazstvo nás priblížilo k štvrťfinále, verím, že sa nič nepredvídateľné nestane a napokon postúpime. Sme spokojní. Vyhrali sme jeden set nad Ruskom, vyhrali sme nad Talianmi, ktorí sa teraz totálne rozpadli. Hráme ešte s Bulharmi, bude to ďalší ťažký zápas, ale pre mladých chlapcov z našej ligy je to dôležitá konfrontácia. Keď dáme dobrý servis, tak sme schopní zablokovať súperov na okraji siete, čo je v dnešnom volejbale veľmi dôležité. Tam je naša sila."

Štefan Chrtiansky, hráč SR: "Rozhodlo to, že sme si celý čas verili. V druhom sete sme trošku poľavili a oni dosiahli šnúru na servise. Nevedeli sme ich ubrániť, no potom sme išli naplno. Dôležité bolo, že sme si hrali svoju hru a nešpekulovali sme nič viac. Takto sme si to podľa mňa zaslúžene vybojovali a vyhrali. Mali sme málo informácií o ich hráčoch, boli pre nás neznámi. Máme ešte zápas proti Bulharom a tam sa dá takisto nejaký setík, dva a nejaký bod ukradnúť. Pôjdeme do toho zase naplno. Zlepšujeme sa od zápasu k zápasu, veríme, že postúpime ďalej."

 

Ďalší program Slovákov na EH (časy sú v SELČ)

pondelok 22. júna
11.30 h Bulharsko - Slovensko