Main Content

Slováci prehrali s Nemeckom, Palgut: Mohli sme ich trápiť viac

utorok, 16. jún 2015 20:05 | Autor: TASR

Slováci prehrali s Nemeckom, Palgut: Mohli sme ich trápiť viac
Slováci prehrali s Nemeckom, Palgut: Mohli sme ich trápiť viac | zdroj: © TASR

Baku 16. júna (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali vo svojom druhom vystúpení na 1. európskych hrách v Baku s jedným z kandidátov na zlato Nemeckom 0:3 na sety.

Zverenci trénera Miroslava Palguta majú na konte jedno víťazstvo aj prehru, v nasledujúcich dňoch ich ešte čakajú zápasy s Ruskom, Belgickom a Bulharskom. Do štvrťfinále postúpia z oboch skupín najlepšie štyri mužstvá.

B-skupina

Nemecko - SLOVENSKO 3:0 (15, 18, 23)
85 min, rozhodovali: Yener (Tur.), Simonovská (AzČ.Hora)erb.).

SR: Kriško 4, Ondrovič 3, Lux 8, Chrtiansky 7, Prešinský 6, Mlynarčík 7, liberá Vydarený a Kempa (T. Halanda 2, Zaťko). Tréner: M. Palgut.

Miroslav Palgut, tréner SR: "Nemci nás v prvom sete zatlačili servisom, nadrážali nás na bloku a jasne ho vyhrali. Druhý set sme síce prehrali na 18, ale v prvej polovici sme mali navrch a viedli sme 14:11 a 16:14. Mali sme viac možností ísť do väčšieho náskoku, ale nezložili sme lopty na jedny ruky a Nemci nás za to hneď potrestali. Záver setu mali v rukách. Mali sme problém s príjmom a nevedeli sme sa presadiť cez dobré nemecké bloky a preto som spravil zmenu a dal som na prihrávku Luxa. Hneď sa to zlepšilo a hrali sme vyrovnanú partiu. V koncovke sme mali dve možnosti na kontraútok, ale svojou nedôslednosťou sme to nedohrali. Je to škoda, mohli sme ich viac potrápiť. Vo štvrtok nás čaká ďalší silný súper Rusi a potom sa pobijeme o postup s Belgickom a Bulharskom."

 

Ďalší program Slovákov na EH (časy sú v SELČ, v Baku sú +3 hodiny)

štvrtok 18. júna
08.00 h Rusko - Slovensko

sobota 20. júna
08.00 h Slovensko - Belgicko

pondelok 22. júna
11.30 h Bulharsko - Slovensko