Main Content

Predstavujeme nováčikov Bundesligy: Ingolstadt & Darmstadt

streda, 10. jún 2015 11:58 | Autor: Timotej Gašper

Predstavujeme nováčikov Bundesligy: Ingolstadt & Darmstadt
Predstavujeme nováčikov Bundesligy: Ingolstadt & Darmstadt | zdroj: © TASR

Nemecká Budesliga privíta v sezóne 2015/2016 dva nové tímy. Priaznivci Ingolstadtu a Darmstadtu sa už teraz nevedia dočkať veľkých zápasov s Bayernom, Leverkusenom, Dortmundom či Wolfsburgom.

FC Ingolstadt

FC Ingolstadt patri medzi najmladšie kluby v súčasnom futbale, pretože vznikol len v roku 2004.

Klub je situovaný v bavorskom meste Ingolstadt, ktoré sa nachádza len necelých 80 kilometrov od Mníchova. Skoro stotridsať tisícové mesto je známe hlavne vďaka domovu fabriky Audi a automobilka je zároveň hlavným sponzorom klubu.

Ingolstadt sa do Bundesligy dostal po zázračnej minulej sezóne, kedy bavorský klub prehral len štyri ligové zápasy a v druhej najvyššej súťaži zasadol na ligový trón.

Medzi najväčšie hráčske opory patrí talentovaný stredopoliar Pascal Gross, ktorý sa v minulej sezóne prezentoval siedmymi gólmi a 23 asistenciami. Pozornosť bude taktiež na najlepšom strelcovi Ingolstadtu, Stefanovi Lexovi.

Za úspechom „Schanzerov“ stojí hlavne tréner Ralph Hassenhuttl. 47-ročný kouč je na lavičke Ingolstadtu od roku 2013 a postup do najvyššej súťaže je preňho najväčší úspech v trénerskej kariére.

FC 04 svoje zápasy hrá na novom a modernom štadióne Audi Sportspark, ktorý bol otvorený v júli 2010 a kapacita arény je 15 700 miest.

Malý klub, ktorého prezývka je po stredovekom hrade „Die Schanzer“ sa od augusta bude snažiť predviesť v Bundeslige to najlepšie čo vie, no vzhľadom na malé skúsenosti hráčov očakávania ostávajú pri zemi.

SV Darmstadt

Tridsaťtri ročné čakanie sa skončilo a „Ľalie“ z Darmstadtu sa vracajú medzi nemecké elitu. „Je to ako sen, stále nemôžem uveriť, že sme postúpili“, vravel po poslednom zápase útočník Marcel Heller.

Klub s viac než storočnou tradíciou sa ešte v roku 2013 potácal v tretej najvyššej súťaži no od novej sezóny bude čeliť súperom ako Bayern Mníchov alebo Borussia Dortmund.

Podobne ako v Ingolstadte, aj u „Modrých Ľalií“ stojí za úspechmi tréner. Matador Dirk Schuster sa Darmstadtu ujal v roku 2012 a za tri roky z neho urobil obávaný mančaft.

Fanúšikovia z Hesenska sa budú spoliehať na góly skúseného útočníka Dominica Stroh-Engela a zákroky brankára Christiana Mathenia. Len 23-ročný gólman v minulej sezóne nevynechal ani minútu a vychytal 17 čistých kont.

Darmstadt svoje domáce zápasy hrá na Merck-Stadion am Bollenfalltor. Štadión z roku 1921 pojme takmer dvadsaťtisíc divákov a na zápasy „Ľalií“ je vždy vypredaný.