Main Content

V semifinále EL UEFA až tri portugalské tímy

štvrtok, 14. apríl 2011 23:30 | Autor: TASR

V semifinále Európskej ligy UEFA 2010/2011 vo futbale sa predstavia tri portugalské a jeden španielsky klub. Rozhodli o tom štvrtkové odvetné stretnutia štvrťfinále kontinentálneho pohára číslo dva, v ktorých FC Porto zvíťazilo na ihrisku Spartaka Moskva 5:2, PSV Eindhoven remizoval s Benficou Lisabon 2:2, Villarreal triumfoval na ihrisku FC Twente 3:1 a Sporting Braga remizoval s Dinamom Kyjev bez gólov 0:0.

Ruský tím Spartak Moskva nestačil ani v odvete na portugalské mužstvo FC Porto, keď mu na vlastnom ihrisku podľahol 2:5. Minulotýždňový prvý zápas sa skončil jasným víťazstvom hráčov Porta, keď si zo súperom poradili hladko 5:1 a do ruskej metropoly cestovali už s takmer istým postupom do semifinále kontinentálneho pohára číslo dva. Spartak, ktorý musel v tomto zápase zvíťaziť o štyri góly, ak chcel postúpiť, inkasoval v 28. min gól od Hulka. Šance na postup sa hráčom ruského mužstva postupne vytrácali a do konca prvého polčasu sa stratili úplne, keď na 2:0 z pohľadu hostí upravil Cristian Rodríguez. V druhom polčase síce domáci dokázali streliť dva góly, ale portugalský tím neponechal nič na náhodu a v rozpätí siedmich minút sa presadili Guarín a Falcao, pre ktorého to bol už 11. presný zásah v tohtosezónnej edícií EL UEFA. Tesne pred koncom duelu ešte pridal gólovú bodku za stretnutím Micael, ktorý skóroval v 90. min. Portugalský klub sa stretne v semifinále s FC Villarreal.

Španielsky tím zvíťazil vo štvrtok na ihrisku holandského šampióna FC Twente 3:1, keď dva góly zaznamenal z pokutových kopov. Najprv z bieleho bodu skóroval taliansky reprezentant Giuseppe Rossi a penaltu premenil aj Argentínčan Marco Ruben. Tretí gól pridal v záverečnej minúte riadneho hracieho času stredopoliar Cani. Autorom presného zásahu domáceho mužstva bol švédsky reprezentačný záložník Emir Bajrami. Villarreal zvíťazil v prvom štvrťfinále jednoznačne 5:1 a zaslúžene postúpil do semifinále.

Druhým portugalským účastníkom semifinále sa stala Benfica Lisabon, ktorá remizovala na ihrisku holandského PSV Eindhoven 2:2. Góly postupujúceho tímu strelili v nadstavenom čase prvého polčasubrazílsky obranca Luisao a v 63. min paraguajský kanonier Óscar Cardozo. Za domácich skórovali maďarský reprezentant Balázs Dzsudzsák a člen širšieho kádra holandského národného výberu Jeremain Lens. V čisto portugalskom semifinále sa Benfica stretne so Sportingom Braga, ktorý remizoval doma s ukrajinským Dinamom Kyjev 0:0.

Prvé semifinálové zápasy sú na programe vo štvrtok 28. apríla, odvety o týždeň 5. mája 2011.

Súhrn štvrtkových odvetných štvrťfinálových stretnutí futbalovej Európskej ligy UEFA 2010/2011:

Spartak Moskva (Rus.) - FC Porto (Portug.) 2:5 (0:2) - prvý zápas 1:5, do semifinále postúpilo Porto
Góly: 52. Dzjuba, 72. Ari - 28. Hulk, 45. C. Rodríguez, 47. Guarín, 54. Falcao, 90. Micael, rozhodoval: Kassai (Maď.)

FC Twente (Hol.) - FC Villarreal (Šp.) 1:3 (1:0) - prvý zápas 1:5, do semifinále postúpil Villarreal
Góly: 32. Bajrami - 60. G. Rossi (z pok. kopu), 83. Ruben (z pok. kopu), 90. Cani, ČK: 58. Tiendalli (Twente), rozhodoval: Collum (Škót.)

PSV Eindhoven (Hol.) - Benfica Lisabon (Portug.) 2:2 (2:1) - prvý zápas 1:4, do semifinále postúpila Benfica Lisabon
Góly: 17. Dzsudzsák, 25. Lens - 45.+ Luisao, 63. Cardozo (z pok. kopu), rozhodoval: Stark (Nem.)

Sporting Braga (Portug.) - Dinamo Kyjev (Ukr.) 0:0 - prvý zápas 1:1, do semifinále postúpil Sporting Braga
ČK: 29. P. César - 87. Popov, rozhodoval: Eriksson (Švéd.)

Semifinálové dvojice:

FC Porto (Portug.) - FC Villarreal (Šp.)
Sporting Braga (Portug.) - Benfica Lisabon (Portug.)

SITA
© WEBNOVINY