Main Content

Slovenky pred barážou so Španielskom porazili Japonky

pondelok, 1. jún 2015 21:05 | Autor: TASR

Slovenky pred barážou so Španielskom porazili Japonky
Slovenky pred barážou so Španielskom porazili Japonky | zdroj: © TASR

Hlohovec 1. júna (TASR) - Slovenské hádzanárky vyhrali v pondelok v medzištátnom stretnutí v Hlohovci nad Japonskom 28:23.

Odštartovali tak záverečný herný blok prípravy pred blížiacou sa barážou o účasť na MS 2015 proti Španielsku. Najlepšou strelkyňou domáceho tímu bola s piatimi gólmi Réka Bíziková.

Zverenky trénera Dušana Poloza sa v utorok v ďalšom prípravnom dueli predstavia v Luhačoviciach proti Česku o 17.30 h. Po sústredení v Piešťanoch odletia v sobotu do Las Palmas, kde ich o deň neskôr čaká prvý zápas play off o MS so Španielkami. Odveta proti vicemajsterkám Európy je na programe 14. júna v Šali.

Prípravný zápas žien v Hlohovci:

Slovensko - Japonsko 28:23 (14:14)

Zostava a góly SR: Gubiková, Tóthová, Medveďová - Jakubisová 1, Trehubová 2/2, Horňáková 4, Beňušková, Rebičová 4, Bíziková 5, Rajnohová, Czaniková 1, Dubajová 3/1, Szücsová 1, Michnová 3/1, Súkenníková 2, Szarková 1/1, Rechtorisová 1, Tomášechová. Najviac gólov Japonska: Jokošimová 7/5, Šiotová 6. Rozhodovali: Rudinský, Mandák, vylúčenia: 2:1, 7m hody: 7/5 - 7/6, 300 divákov

Prvý polčas mal vyrovnaný priebeh. Oba tímy sa striedali vo vedení až do 10. minúty, keď mali Slovenky aj vďaka trom gólom Rebičovej tesný náskok 6:5. Domáce o chvíľu neskôr prvýkrát odskočili na rozdiel dvoch gólov (8:6), no desať minút pred prestávkou už Japonky najmä vďaka strelecky disponovanej Šiotovej viedli 10:9. Do kabín sa napokon išlo za nerozhodného stavu 14:14.

Začiatok druhej časti patril hráčkam hostí, ktoré v 34. minúte viedli už o tri góly 17:14. Slovenky sa ťažko presadzovali cez pohyblivú obranu súpera a po zmene strán im trvalo vyše šesť minút, kým sa zo sedmičky podarilo skórovať Trehubovej. Tá však odštartovala štvorgólovú šnúru, vďaka ktorej domáce viedli v 41. minúte 18:17. Štvrťhodinu pred koncom to bolo už 21:18 a domáce v závere svoj náskok ešte navýšili.

Dušan Poloz, tréner SR: "Páčil sa mi dnes náš výkon, priestor dostali všetky hráčky a pripísali sme si cenné víťazstvo. Zápas splnil účel, Japonky majú rýchly tím a sme radi, že sme mali možnosť s ním hrať. Proti Španielsku to bude oveľa viac silovejšie, preto sme predstavili aj nové varianty v obrane i v útoku. Tie sme si vyskúšali iba na jednom tréningu ráno a bol som prekvapený, ako to v zápase fungovalo. Pokračujeme v príprave, v utorok nás čaká zápas s Českom, v ktorom niektoré hráčky dostanú voľno a do zostavy pribudnú Školková i Minárčiková."