Main Content

Analýzy 15. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program

piatok, 5. november 2010 12:49 | Autor: Štefan Álló

Analýzy 15. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program
Analýzy 15. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Posledné 14. kolo prinieslo veľa prekvapujúcich výsledkov. Zdá sa, že Corgoň liga je v tomto ročníku extra nevyspytateľná. Na programe 15. Kola je najprv piatkový šláger na Štiavničkách, v ktorom hostí Banská Bystrica bratislavský Slovan. O dôležité body sa bude hrať v Prešove a v Ružomberku, taktiež aj v Nitre, kde sa po stredajšej zahanbujúcej prehre s Marseille (0:7) predstaví majster zo Žiliny. Odpoveď môže padnúť aj na otázku, či sa podarí hráčom Dunajskej Stredy predĺžiť sériu siedmich zápasov bez prehry, alebo sa to skončí v Senici. Prečítajte si naše analýzy ďalšieho kola Corgoň ligy.


Piatok


Banská Bystrica – Slovan Bratislava, 17:00

Dukla sa v minulom kole postarala o veľkú senzáciu, keď dokázala remizovať na horúcej pôde Žiliny. V zápase sa blysol dvomi gólmi útočník Andrej Hesek, ktorý bol zároveň najlepším hráčom svojho mužstva. Najviac skloňovaná otázka z kuchyne Banskej Bystrice je osoba nového trénera. Tréner Marko sa predstaví na lavičke domácich posledný krát, keďže prestupuje do českého mužstva Baník Ostrava. Slovanisti stále nemajú veľa dôvodov na radosť. V poslednom kole remizovali na pôde nováčika 1:1 a na vedúcu Žilinu strácajú deväť bodov. Pod vedením trénera Jarolíma získali z troch zápasov len štyri body, čo je k spokojnosti veľmi málo. Domáci hráči chcú potešiť odchádzajúceho trénera víťazstvom, preto Slovan nečaká nič príjemné.

Vzájomné zápasy v sezóne 2010/11:  2:0 (v Bratislave)

  • Náš tip: netipovať!


Sobota


MFK Ružomberok – MFK Košice, 15:30

Ružomberčania v minulom kole prežili totálny kolaps na pôde Dunajskej Stredy. Zverenci trénera Milojeviča prehrali jednoznačne 3:0, a spadli na ôsme miesto v tabuľke. Ďalšou fackou bola prehra na domácej pôde v utorkovom zápase Slovenského pohára, v ktorom domáca Ruža prehrala s Trnavou 0:3 a tým sa im postup do ďalšieho kola výrazne vzdialil. V zápase sa stretnú mužstvá, ktorý uhrali v poslednom kole zhodný výsledok 3:0. Kým Ruža prehrala v Dunajskej Strede, Košice zdolali jasným výkonom Nitru. Strelecky sa zobudili útočníci Škutka a Milinkovič a vďaka víťazstvu poskočili na predposledné miesto v tabuľke. Ak zverenci trénera Tarkoviča podajú podobný výkon ako proti Nitre, môžu pomýšľať na bodový zisk. Ružomberok má však kvalitné mužstvo a hoci je jeho skóre z posledných dvoch zápasov zahanbujúce tipovať výhru Košíc by bol veľký risk.

Vzájomné zápasy v sezóne 2010/11:  0:1 (v Košiciach)


Tatran Prešov – Zlaté Moravce, 15:30

Prešovčania v poslednom kole privítali Trnavu, s ktorou uhrali bezgólovú remízu. Útok mužstva až priveľmi škrípe, v doterajších štrnástich kolách skórovali hráči Prešova len deväť krát. Zverenci trénera Pecka majú stále na krku ultimátum vedenia, podľa ktorého v nasledujúcich štyroch kolách musia získať ešte deväť bodov, inak im hrozí finančná pokuta. Nováčik si po štrnástich kolách doslova užíva futbal. Mužstvo pláva v tichých vodách, ale po posledných kolách sa nečudujeme. Zverenci trénera Jarábka uhrali na domácej pôde spravodlivú remízu so Slovanom Bratislava a vďaka tejto remíze sa mužstvo dostalo na vynikajúce piate miesto. V sobotňajšom zápase je tlak na domácich, čo môže byť výhodou práve pre Zlaté Moravce.

Vzájomné zápasy v sezóne 2010/11:  1:0 (v Zlatých Moravciach)

FC Nitra – MŠK Žilina, 15:30

Nitrania sa predstavili v poslednom kole na východe republiky odkiaľ sa vrátili s trojgólovou nádielkou. Zverenci trénera Galáda zhoreli proti Košiciam, po čom spadli až na deviate miesto v tabuľke. Výsledok zápasu výrazne ovplyvnilo skoré vylúčenie Róberta Valentu, ktorý preto nebude k dispozícií ani v sobotňajšom zápase. Zaujímavosťou je, že po štrnástich kolách bol Valenta už piatim vylúčeným hráčom Nitry, čo dokopy znamenalo šiestu červenú kartu pre mužstvo. Pod Zoborom sa predstaví zdecimovaná Žilina. Kým mužstvo v domácej lige zatiaľ nenašlo premožiteľa, v stredajšom zápase Ligy majstrov utrpelo debakel proti francúzskemu Olimpique Marseille.  Zverenci trénera Hapala predviedli najhorší výkon v sezóne, ktorý sa im vypomstil v podobe siedmich inkasovaných gólov od francúzskeho majstra. Mužstvo v lige zatiaľ kraľuje, ale sedemgólová porážka môže mať riadny vplyv na hráčsku psychiku. Aj  vďaka blamáži v Lige majstrov vyrástol kurz na víťazstvo Žiliny na 2,00 čo môže byť už zaujímavý kuz pre tipujúcich. Hovorme si čo chceme, hoci Žilina nestačí na futbalovú európsku elitu na Slovensku je najlepšia a preto sa nebojíme skúsiť tipovať jej výhru v tomto stretnutí.

Vzájomné zápasy v sezóne 2010/11:  5:1 (v Žiline)

FK Senica – DAC 1904 Dunajská Streda, 17:30

Senica bola jediným mužstvom, ktoré dokázalo v poslednom kole naplno bodovať na ihriskách súperov. Zverenci trénera Grigu odohrali z posledných štyroch zápasov až tri na domácom ihrisku, v ktorých získali len jediný bod za remízu s Prešovom. Tento krát na štadión Senice prichádza Dunajská Streda, ktorá ťahá výbornú, sedemzápasovú sériu bez prehry. Hlavnou oporou mužstva je brankár Pavol Kováč, ktorý v šiestich zápasoch inkasoval len raz a  čisté konto si udržiava už 296 minút. Zverenci trénera Radványiho zvíťazili v druhom zápase za sebou, keď na domácom ihrisku pred fantastickým publikom zdolali Ružomberok jasne 3:0. Pri prvom meraní síl si odniesla Senica všetky tri body zo Žitného ostrova, ale tento krát sa možno bude radovať z víťazstva práve Dunajská Streda.

Vzájomné zápasy v sezóne 2010/11:  2:3 (v Dunajskej Strede)

Spartak Trnava – MFK Dubnica, 17:30

Trnava si aj napriek remíze z posledného kola drží výborné tretie miesto v tabuľke, navyše zvíťazila aj vo štvrťfinálovom zápase na pôde Ružomberka hladko, 3:0. Obrana mužstva funguje na vysokej úrovni, čo dokazuje sedem inkasovaných gólov v štrnástich kolách. Zverenci trénera Radolského držia výbornú domácu bilanciu, keďže v siedmich zápasoch ešte neokúsili trpkosť prehry. Dubničania v poslednom kole prehrali na domácom ihrisku nešťastne 0:1. Hráči nedokázali zopakovať výborný výkon spred týždňa, keď zvíťazili na pôde Ružomberka 1:0. Okrem početnej diváckej podpory na trnavskom štadióne ich čaká silné mužstvo domácich, ktoré chce postúpiť na 2. priečku v tabuľke.

Vzájomné zápasy v sezóne 2010/11:  0:4 (v Dubnici)

Zoznam víkendových analýz Sport7.sk
Corgoň liga
Premier League
1. Bundesliga
Primera División (doplníme)