Main Content

TOP5 bratských dvojíc nemeckej Bundesligy

utorok, 14. apríl 2015 14:55 | Autor: Timotej Gašper

Vyrastajú, dospievajú, hrajú sa a učia sa spolu, no o pár rokov proti sebe stoja na ihrisku. Reč je o bratoch, ktorí na minimálne 90 minút musia odložiť rodinné vzťahy a sústrediť sa na zápas. Predstavujeme vám 5 známych bratských dvojíc z histórie a súčasnosti nemeckej Bundesligy.

Felix Kroos & Toni Kroos

Felix Kroos & Toni Kroos

Svetlovlasí bratia Kroosovci spolu futbalovo vyrastali v mládežníckom celku Greifesnswald SC, odkiaľ odišli do Hansy Rostock. Obaja a sebe tvrdo pracovali, no už od mladého veku bol vždy o niečo vpredu starší Toni, ktorého prehľad a herná myšlienka zaujala skautov veľkých klubov. Obom bratom bola sľubovaná sľubná bundesligová budúcnosť a ostávalo už len na nich, ako so svojim talentom naložia. Toniho už ako 16 ročného angažoval gigant z Mníchova a od leta 2014 je oporou Realu Madrid. Zatiaľ čo Toni vo veľkom príma úspechy, len o rok mladší Felix sa snaží dostať do povedomia vo Werdere Brémy, kde patrí medzi najdôležitejších členov kádru.

Bratia Kroosovci proti sebe odohrali viacero ligových zápasov. Víťazne z nich väčšinou vyšiel Toni a jeho kluby Bayer Leverkusen a Bayern Mníchov, v ktorých pôsobil, kým prestúpil do Madridu.