Main Content

Fed Cup: SR proti Švédsku s Hantuchovou, Rybárikovou, Schmiedlovou a Čepelovou

streda, 8. apríl 2015 14:05 | Autor: TASR

Fed Cup: SR proti Švédsku s Hantuchovou, Rybárikovou, Schmiedlovou a Čepelovou
Fed Cup: SR proti Švédsku s Hantuchovou, Rybárikovou, Schmiedlovou a Čepelovou | zdroj: © TASR

Bratislava 8. apríla (TASR) - Kvarteto slovenských tenistiek Daniela Hantuchová (48. vo svetovom rebríčku WTA), Magdaléna Rybáriková (49.), Anna Karolína Schmiedlová (67.), Jana Čepelová (122.) figuruje v nominácii na barážový zápas o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Švédsku (18.-19. apríla na antuke v NTC).

Severanky pricestujú do Bratislavy so štvoricou Johanna Larssonová (46.), Susanne Celiková (226.), Rebecca Petersonová (240), Sofia Arvidssonová (274.).

Slovenky nastúpia bez momentálne zranenej štvrťfinalistky Australian Open Dominiky Cibulkovej, ktorá sa v marci podrobila operácii výrastku na achilovke. Vo fedcupovej histórii pôjde o prvý vzájomný súboj. Hlavnou rozhodkyňou bude Britka Denise Parnellová, v úlohe empajrových sa predstavia Francúzka Aurelie Tourteová a Chorvátka Tamara Vrhovecová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort Clay Court. Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 14.00, v nedeľu od 13.00 sú na programe ďalšie dva single a záverečná štvorhra. Zverenky kapitána Mateja Liptáka začiatkom februára prehrali na antuke v Apeldoorne s domácimi Holanďankami 1:4 a musia bojovať o udržanie sa v druhej lige. Švédky podľahli doma na harde v Helsingborgu Švajčiarsku 1:3.