Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.3.)

štvrtok, 19. marec 2015 10:39 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.3.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Práve v čase, keď vrcholia prípravy na derby s Barcelonou, vypadol zo zostavy Sami Khedira. Dôvodom sú žalúdočné problémy, pre ktoré vynechal aj včerajší tréning. (Marca)

REAL MADRID: Médiá sa stale vyžívajú v špekuláciách o tom, ktorý z trojice stopérov Realu odíde. Mimo podozrenia sa nachvíľu dostal Pepe, ktorému bola ponúknutá nová zmluva s ročných trvaním. (Transfermarkt)

BARCELONA: 29-ročný stopér Thomas Vermaelen od leta v Barçe nedebutoval a stále je otázne, či to vôbec v sezóne 2014/15 stihne. Podľa lekárov by si v apríli táto posila mohla zahrať. (Skysports)

ATLÉTICO MADRID: Jediný zápas Ligy majstrov výrazne rozšíril maródku Los Colchoneros. Mario Mandžukić má menšie problémy s členkom, brankár Miguel ÁngelMoya je mimo hry so zraneným stehenným svalom. Mario Suárez sa sťažoval na bolesti brucha a Raúla Garciu trápi lakeť. Rozsah a závažnosť zranení by mal klub postupne vyjasňovať. (ESPN)

ATLÉTICO MADRID: Brazílsky stopér Miranda môže byť s rozhodnutím disciplinárnej komisie celkom spokojný. Za úder lakťom do hlavy protihráča v zápase s Espanyolom, ktorý bol odmenený čerevenou kartou, dostal stopku len na dva duely. (Marca)

VALENCIA: S obrovským množstvom tímov bol za posledného pol roka spájaný William Carvalho. Defenzívny záložník Sportingu Lisabon údajne už rokuje možnom prestupe do Valencie. (Daily Star)

VALENCIA: 26-ročný stredopoliar Juan Mata možno v lete opustí Manchester United. Los Che ponúkajú 20 miliónov libier. Mata v minulosti už za tento tím hrával. (Express)

VILLARREAL: V náročnej odvete Európskej ligy proti Seville nebude k dispozícii záložník Denis Čeryšev. Mimo diania ho drží svalové zranenie. (insidespanishfootball)

REAL SOCIEDAD: La Real javí veľký záujem o Španiela Mikela Artetu z Arsenalu. Ten sa narodil práve v San Sebastiáne a vyskúšal si už aj trénerské metódy Davida Moyesa. (Metro)

RAYO VALLECANO: 26-ročný útočník Alberto Bueno sa možno katapultuje z Raya do veľkého európskeho futbalu. Zamestnávateľ ho zrejme nebude schopný v lete udržať a šepká sa najmä o prestupe do Porta. (Tuttomercatoweb)

GETAFE: Prezident klubu žiada od bývalého trénera Quiqueho Sancheza Floresa finančnú kompenzáciu vo výške 2 miliónov eur za jeho náhlu rezignáciu a odchod do Číny. Do Jiangsu musel byť z finančných dôvodov pustený aj záložník Sammir. (Marca)