Main Content

Ohlasy po debakli Šachťaru na pôde Bayernu Mníchov

štvrtok, 12. marec 2015 09:05 | Autor: TASR

Ohlasy po debakli Šachťaru na pôde Bayernu Mníchov
Ohlasy po debakli Šachťaru na pôde Bayernu Mníchov | zdroj: © TASR

Mníchov 12. marca (TASR) - Šanca Šachtaru Doneck uhrať dôstojný výsledok v Allianz Aréne žila iba tri minúty.

Po prísnej červenej karte pre Oleksandra Kučera za faul v šestnástke si Bayern Mníchov urobil z ukrajinského tímu trhací kalendár a uštedril mu najťažšiu prehru v Lige majstrov. Bavori vďaka triumfu 7:0 v osemfinálovej odvete zároveň vyrovnali rekord vo vyraďovačke najprestížnejšej európskej klubovej súťaže. V roku 2012 dali rovnakú "nakladačku"švajčiarskemu Bazileju. Rekordne rýchla je v dejinách LM aj červená karta Kučera, ešte nik ju nedostal v súťaži skôr ako on.

Tréner Pep Guardiola si po záverečnom hvizde mädlil ruky. "Vždy dôverujem mojím hráčom a dnes som s ich výkonom nadmieru spokojný. Rýchle vylúčenie síce ovplyvnilo zápas, no chlapci do bodky splnili taktické pokyny. Niekedy nie je ľahké hrať proti mužstvu, ktoré dostane hneď na začiatku červenú kartu. Mnohí hovorili o tom, že Šachtar je nevyspytateľným tímom a odveta môže byť zradná. Bayern však má vo svojom strede hráčov, ktorí v dôležitých momentoch dokážu zabrať. Mrzí ma akurát, že Arjen Robben ani Frank Ribery nedohrali zápas, ich zranenia by však nemali byť vážne," citovala slová španielskeho kouča agentúra Reuters. Päťnásobný európsky šampión postúpil medzi elitnú osmičku LM štvrtýkrát za sebou.

Skóre otvoril z pokutového kopu Thomas Müller, ktorý sa zapísal do listiny strelcov aj na začiatku druhého polčasu. "Pri penalte sa vždy snažím predvídať, kam pôjde brankár. Chce to aj kus tréningu. Verím, že som v tejto sezóne Ligy majstrov ešte nepovedal posledné slovo. Chcem prekonať nemecký rekord," nechal sa počuť majster sveta, ktorý má zatiaľ na svojom konte 25 presných zásahov. Vôbec prvý gól v LM strelil obranca Holger Badstuber. "Penalta a červena karta v tretej minúte nám zahrali do karát. Početnú výhodu sme dokázali skvele využiť. Dôležité bolo, že sme do prestávky pridali druhý gól, potom to už išlo ako po masle," zdôraznil hráč, ktorý pre početné zranenia absentoval na trávnikoch takmer dva roky.

Kapitán Šachtaru Dario Srna sa ospravedlnil fanúšikom za vysokú prehru. "Musíme sa rýchlo zmobilizovať a zdvihnúť hlavy. Rýchle vylúčenie Kučera nás zrazilo na kolená, po jeho odchode do kabín sme už nemali reálnu šancu pomýšľať na prijateľný výsledok. Do konca prvého polčasu sme sa ešte ako-tak držali, po dvoch góloch v úvode druhého dejstva sme však boli zrelí na uterák," priznal pre uefa.com chorvátsky reprezentant. Ukrajinský šampión nevyslal počas celého zápasu na Manuela Neuera ani jedinú strelu.